Ingezonden persbericht

RAELIANEN FELICITEREN ELTON JOHN EN GEORGE MICHAEL

Dankzij een recente wet, waarin het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht wordt erkend, hebben Elton John en George Michael aangekondigd, dat zij binnenkort zullen trouwen met hun huidige partners.

"Het is fantastisch, hoewel het een beetje aan de late kant is! Ieder land, dat werkelijk de democratie steunt (in tegenstelling tot de theocratie), zal haar echte kleuren laten zien door middel van de manier hoe ze met dit onderwerp omgaat.

De mensenrechten moeten op alle mensen van toepassing zijn en niet alleen op heteroseksuelen. In feite kan een maatschappij worden beoordeeld op haar menselijkheid, door te kijken naar de manier, waarop ze met minderheden omgaat. Het is duidelijk dat er geen belangrijkere minderheid is dan het individu.

De leden van de maatschappij, waarin we leven, zijn meer aanbidders van traditie dan aanbidders van een specifieke religie. Iedere religie, die zegt dat homo's niet mogen trouwen, speelt "voor god" in haar oordeel over wat toegestaan is voor mensen. Het "voor God" spelen is juist datgene waar religieuze leiders zo tegen zijn als ze in debat zijn over stamcelonderzoek of het klonen van mensen.

Seksuele geaardheid is genetisch. Er zijn homoseksuele honden, olifanten, muizen en pinguïns, evenals er heteroseksuele of zelfs aseksuele leden van vele soorten zijn. Homofobie is echter niet genetisch. Het is een aangeleerde gewoonte. Wij hopen dat mensen dit uiteindelijk zullen realiseren en anderen zullen behandelen, zoals ze zelf behandeld willen worden, in plaats van dat de meerderheid morele wetten (gebaseerd op de Bijbel, Torah of Koran) probeert te dicteren in landen waar wordt beweert, dat er een scheiding is tussen kerk en staat. Fundamentele christenen zeggen dat de Mens een vrije wil heeft. We verheugen ons op de dag, dat mensen geen wetten meer proberen door te voeren, die zijn gebaseerd op de aanname, dat alleen hun levenstijl acceptabel is, zodat homohuwelijken niet meer aan banden kunnen worden gelegd

Elton John en George Michael, wij feliciteren jullie met jullie moed en integriteit om trots te zijn op jullie levenstijl, overtuigingen, en recht om ze vrijuit te leven. We wensen jullie en jullie huidige partners het beste."

Raelian Movement
pers_nl@rael.org