Politie Limburg-Noord

Grootscheepse politiecontrole op in- en uitgaand verkeer
Datum: 11-12-2005
Tijd bericht: 11:01
Plaats: Venlo
De politie heeft vrijdagavond tussen zeven uur en drie uur 's nachts een grootscheepse controle gehouden op het in- en uitgaand verkeer in Venlo. Zo'n dertig medewerkers van de politie Limburg-Noord werden geassisteerd door collega's van de Duitse politie en collega's van de KLPD (Korps Landelijke Politiediensten)

Tijdens deze controle werden 350 voertuigen gecontroleerd. Zes gecontroleerde personen hadden nog openstaande vonnissen van in totaal 2000 euro. Drie bestuurders hadden meer dan 5 gram softdrugs bij zich en werden geverbaliseerd. In totaal werd 160 gram softdrugs gevonden. 133 bestuurders moesten een blaastest ondergaan, wat leidde tot één proces-verbaal voor rijden onder invloed. Verder werd er één keer illegaal vuurwerk gevonden, één keer een wapenstok en één keer een radardetector. Verder werden er nog ongeveer 35 bekeuringen geschreven voor diverse andere overtredingen.

De politie zette vijf motorrijders in die binnen het district Venlo op de in- en uitgaande wegen voertuigen voorselecteerde. De voertuigen werden naar de centrale controlepost bij de brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg geleid. Daar stonden teams van medewerkers klaar, die op verschillende punten controleerden: verkeersovertredingen, rijden onder invloed, drugs en vuurwapens, identiteit en eventuele signalering van voertuig, bestuurder en inzittenden.

Doel van de controle was om inzicht te krijgen in de verkeersstromen naar en van Venlo, dat via de Klagenfurtlaan, de A67 en de Weselseweg Venlo binnenkomt of verlaat. Aanleiding voor deze controle is onder meer het toegenomen aantal woninginbraken in de gemeente Venlo. De politie in het district Venlo wil in de toekomst vaker dergelijke controles houden.