Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt overval op supermarkt

Nijmegen 11-12-2005 - (05)

Op zaterdagavond is, rond 19.50 uur, een overval gepleegd op een supermarkt aan de Hatertseweg. Een onbekende man fietste naar de supermarkt en zette zijn fiets tegen het pand. Vervolgens liep hij de winkel binnen en bedreigde een medewerkster met vermoedelijk een zwartkleurig vuurwapen. Hij eiste geld. Hierna deed de man een greep uit de kassa waarna hij er met een onbekend geldbedrag vandoor ging. Buitengekomen stapte de man weer op de fiets en reed weg in de richting van de Treubstraat en vervolgens naar de Hoogendorpstraat. Niemand raakte tijdens de overval gewond.

Nadat de overvaller was vertrokken, is de politie gebeld. Agenten startten direct een onderzoek. Een aantal getuigen die op het moment van de overval aanwezig waren, zijn door de politie gehoord. Ook is een buurtonderzoek gehouden. Onder meer in de Treubstraat zijn verschillende personen gevraagd of zij iets van dit incident hebben gezien. De politie zet het buurtonderzoek voort. De Technische Recherche verrichtte een sporenonderzoek. De volgende gegevens zijn van de overvaller bekend.

* Hij droeg een zwarte jas, een zwarte broek, zwarte lage schoenen, witte sokken en een zwarte shawl. Op het moment dat hij kwam aanfietsen, droeg hij de shawl over zijn mond.
* De man was lang, ongeveer 1.90 meter, en rond de 30 jaar oud.
* De fiets waarop de man reed was zwart.

De werkwijze van de overvaller lijkt sterk op die van de man die vrijdagavond een eetgelegenheid aan de Molenweg overviel. De politie houdt er rekening mee dat de twee overvallen door dezelfde persoon gepleegd zouden kunnen zijn. Ook wordt onderzocht of er een verband is tussen de overval van zaterdagavond en de overval die op maandag 21 november op dezelfde supermarkt plaatsvond.

De politie zou graag in contact komen met personen die iets van deze overval hebben gezien of die de man omstreeks 20.00 uur zagen fietsen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Informatie kan ook worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.