Politie Flevoland

Politie neemt drie honden inbeslag

Almere 11-12-2005 - In verband met de overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet Voor Dieren heeft de politie vrijdagmiddag in een woning aan de Nat King Colestraat drie honden inbeslag genomen.

In de woning verbleven de drie honden bij een 50-jarige vrouw die kennelijk de dieren al geruime tijd niet meer had uitgelaten waardoor de beesten in hun eigen ontlasting moesten liggen. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt en de honden elders ondergebracht.

Eind november trof de politie ook al dierenleed aan. Toen zijn op de Clingendaellaan een hond en een kat inbeslag genomen. Bij onderzoek bleek de bewoonster en eigenaresse in een jaar tijd ongeveer 40 honden, 20 katten en een aantal knaagdieren te hebben gehad. Mogelijk is hiermee ook het verband gelegd met eerder vondsten van dieren nabij het Jaap Nippad en op andere locaties in plantsoenen in Almere-Buiten. De politie heeft een verbod op het houden van dieren uitgesproken op het adres aan de Clingendaellaan waarvan Burgemeester en wethouders in kennis zijn gesteld.