Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis nuanceert artikel in De Morgen

Het Rode Kruis nuanceert het artikel in De Morgen. Rode Kruis-Vlaanderen is reeds langer in overleg met Croix Rouge de Belgique - communauté Francophone over de moeilijke financiële situatie van de Franstalige vleugel en dringt aan op een structurele oplossing voor dit probleem. Er is nu besloten een werkgroep op te richten en verwacht wordt dat het overleg zal afgerond worden tegen eind februari.

De twee gemeenschappen binnen het Belgische Rode Kruis werken reeds sinds 1972 volledig autonoom. Rode Kruis-Vlaanderen bevestigt dat het deze autonome werking wil omzetten in een juridische realiteit. Er zal dus altijd een Belgische Rode Kruis zijn maar met daarbinnen twee zelfstandige organisaties: Rode Kruis-Vlaanderen en Croix Rouge de Belgique - communauté Francophone. Dit is één van de punten uit het nieuwe strategische werkplan van Rode Kruis-Vlaanderen. De organisatie had sowieso voorzien om dit strategische plan op 3 januari uitgebreid aan de pers bekend te maken.

Rode Kruis-Vlaanderen is een moderne en financieel gezonde hulporganisatie van 14.000 vrijwilligers en 1.200 personeelsleden.