Districten Stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht 11-12-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Storing telefonie 0900-8844

UTRECHT In de telefooncentrale van het toegangsnummer van de politie stad Utrecht (0900-8844) is op zaterdag 10 december tussen 07.00 uur en 13.00 uur een storing geweest. Door de storing in de centrale was de politie beperkt en gedurende een aantal momenten aan het eind van de ochtend geheel niet bereikbaar. Rond 13.00 uur kon het telefoniebedrijf de storing verhelpen. Hoewel de zaterdagochtend niet de drukke periode is voor telefonie, is het de verwachting dat bewoners van de stad Utrecht wel hinder hebben ondervonden door langere wachttijd of het niet bereiken van de politie. Overigens zijn het alarmnummer 112 en de politie in overige gemeenten van de provincie Utrecht gewoon bereikbaar gebleven.

Verkeerscontrole

UTRECHT In de omgeving van de Herculeslaan werd op vrijdag 9 december een grote verkeerscontrole gehouden. Op het terrein van de Kromhoutkazerne werden diverse voertuigen gecontroleerd. Behalve de politie deden ook externe partners mee aan de controle, zoals de ANWB en de Douane. In totaal werden tussen 14.45 uur en 23.15 uur 185 autos en 19 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 204 bekeuringen uitgeschreven. De meeste werden uitgeschreven voor defecte verlichting (40x), het onjuist voeren van mistverlichting (14x), mobiel bellen tijdens het rijden (9x), geen papieren kunnen tonen (26x) en geen gordel dragen (11x).

Verdachte woninginbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft op 9 december omstreeks 13.00 uur een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Montfoortlaan. De politie ontving de melding van bewoners dat in de woning werd ingebroken. Met diverse eenheden ging de politie naar de straat en trof aan de achterzijde de verdachte. De man werd aangehouden en ingesloten in het bureau. Bij zijn fouillering werden goederen uit de woning aangetroffen.

Vuurwerk afsteken

UTRECHT Surveillerende agenten zagen op 10 december omstreeks 17.00 uur op de Cornelis Dirkszstraat een 13-jarige en een 14-jarige jongen uit Utrecht vuurwerk afsteken. Beiden werden aangesproken en zij bekenden het afsteken. Ook overhandigden zij de rest van het vuurwerk dat zij bij zich hadden. Beide jongen werden naar het bureau meegenomen en de ouders werden in kennis gesteld. Het duo krijgt een alternatieve Haltstraf.

Met gepast geweld aangehouden

UTRECHT De politie kreeg op 11 december omstreeks middernacht de melding van een vechtpartij op de Kanaalstraat. Hier stonden diverse mensen, maar was de situatie rustig. De agenten spraken een man aan voor een toelichting, die vervolgens allerlei opmerkingen maakte richting de agenten en dronken bleek te zijn. Hij wilde geen identiteitsbewijs tonen en werkte niet mee aan de bekeuring. Hierop werd getracht de man aan te houden die heftig verzet bood. Met gepast geweld werd de man tegen de grond gewerkt en vervolgens geboeid en met geweld in de politieauto geplaatst. De man werd in het bureau ingesloten ter ontnuchtering en voor nader verhoor.

Grote vechtpartij

UTRECHT Op 10 december omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding van een flinke vechtpartij in een horecagelegenheid op de Drieharingstraat. Met diverse eenheden ging de politie naar de locatie en trof daar een vechtpartij nog in volle gang. Buiten stond een gewonde man. Voor hem werd een ambulance gebeld. Vervolgens ging de politie naar binnen, beëindigde de vechtpartij en ontruimde de gehele zaak. Er werden nog enkele gewonden aangetroffen die werden doorverwezen naar het gereedstaande ambulancepersoneel. Er werden geen aangiften gedaan. De diverse gewonden vertrokken na behandeling aan bulten en schrammen.

De aanleiding van de vechtpartij zouden twee onbekende personen zijn, die hadden geweigerd een petje af te doen in de zaak. De horecagelegenheid liep schade op: kapotte ruiten, stukgeslagen barkrukken en glaswerk.

Berovingen

UTRECHT Diverse personen hebben dit weekend aangifte gedaan van beroving.

Op de eerste Oosterparklaan werd op vrijdag 9 december omstreeks 19.00 uur een vrouw beroofd van haar tas. De 31-jarige vrouw uit Utrecht pakte haar tas met laptop uit de achterzijde van de auto. Op dat moment griste een onbekende man deze uit haar handen en ging er met een mededader vandoor op een scooter. De politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar de verdachten niet aangetroffen.

Op 10 december werd omstreeks 03.30 uur een 24-jarige vrouw uit Utrecht het slachtoffer van een berover. De vrouw liep over de Lauwerecht toen zij van achteren werd benaderd door een onbekende verdachte. Hij duwde haar op de grond en beroofde de vrouw vervolgens van haar handtas en ging er vervolgens vandoor.

Op 10 december omstreeks 19.50 uur trachtte een onbekende man op een fiets een 29-jarige vrouw uit Utrecht te beroven. In het Wilhelminapark fietste de vrouw toen zij de man op de fiets tegen kwam. Hij trok haar van de fiets waardoor de vrouw ten val kwam. Hij eiste vervolgens geld van de vrouw. Daarop ging zij te voet er vandoor in de richting van de Burgemeester Reigerstraat. De verdachte achtervolgde haar. Gelukkig kon de vrouw een omstander aanspreken en kwamen er meer omstanders. De vrouw, nog in paniek, vluchtte vervolgens en vond haar fiets terug. Zij belde later de politie. Deze heeft nog in de omgeving gezocht, maar niemand meer aangetroffen. Door de poging beroving liep de vrouw letsel op aan haar been.

Verdachte heling aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 10 december omstreeks 14.00 uur op de Nevadadreef een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Surveillerende agenten zagen dat de man bij het zien van de politie hard wegfietste. Daarop zette de politie de achtervolging in op de man die hard over het trottoir wegfietste. Op de Nevadadreef werd hij gestopt en bleek dat het slot van de splinternieuwe fiets geforceerd was. De verdachte werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Hier bleek dat de fiets was gestolen. De verdachte verklaarde dat hij de fiets had gekocht van iemand anders. Daarop werd proces-verbaal opgemaakt voor heling. De politie zal onderzoek doen naar de verkoper van de fiets.