Politie Groningen

Persberichten zondag 11 december 2005

Provincie Groningen 11-12-2005 -

Groningen: lastig heerschap
Op hetv terrein van een hotel aan de Oopsterstraat heeft de politie zaterdagavond een 28-jarige man uit Jubbega aangehouden. De man hield zich verdacht op bij het hotel. Toenn agenten hem aanspraken gedroeg hij zich zeer agressief tegen de agentyen. Hij bedreigde en beledigde hen en gaf meerdere keren een valse naam op. Aan het bureau gekopmen bleek hij behoorlijk onder invloed an alcohol. De verdachte weigerde elke medewerking op grond waarvan hij ter ontnuchtering werd ingesloten.

Grobningen: twee keer in een uur
Op de Herestraat heeft de politie een 37-jarige man uit Groningen opgepakt. De man bleek bij de Hema een stanleymes te hebben weggenomen. Hiermee probeerde hij buiten de winkel een fiets open te breken. Beveiligingspersoneel greep de man en droeg hem over aan de politie. De man was nog geen uur vrij voor andere diefstallen. Hij werd ingesloten.

Groningen: met auto de bocht uit
Op het Damsterdiep heeft de politie zaterdagavond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De stadjer was met zijn auto met zeer hoge snelheid de bocht bij de Oostersluisbrug uitgevlogen. Hierbij ramde hij een hek. Toen agenten hem aanspraken bleek dat de man alcohol had gebruikt. Bij een blaastest werd 1 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen. De auto van de man was zwaar beschadigd.Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen. De man kreeg een proces verbaal.

Groningen: Openlijk geweld en vernieling
Op de Hereweg heeft de politie een 15 en 20-jarige jongen opgepakt. Beide heren gooiden met stenen naar een bus. Getuigen waarschuwden de politie die de beide jongens wist te achterhalen. Bij de aanhouding gedroeg de 20-jarige jongen zich zeer agressief. De 15-jarige jongen moest nog gehoord worden voor een mishandeling. Beide verdachten werden ingesloten. .

Groningen: Agressieve bromfietser
Op de Sledemennerstraat heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen reed met een passagier zonder helm op zijn bromfiets over de Visserstraat. Toen agenten hem wilden aanspreken ging hij er als een speer vandoor. Na een korte achtervolging werd hij op de Sledemennerstraat klem gereden. Daar bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij moest mee naar het bureau maar verzette zich hevig. Hirbij gooide hij zijn bromfiets tegen een auto, die schade opliep. Uiteindelijk wisten agenten de jongen te overmeesteren. Asan ghet bureau werd een bloedproef afgenomen. De jongen krijgt een proces verbaal voor verzet en alcoholgebruik.

Groningen: stadjer volledig door het lint
Een 40-jarige man uit Gronuingen is afgelopen nacht op de Grote Markt aangehouden voor blediging, verzet en baldadigheid. De verdachte daagde suveillerende agenten uit en begon hen Zonder enige aanleiding uit te maken voor Nazis en Mongolen. Nadat de man was gewaarschwud ging hijgewoon door. Uiteindelijk werd de verdachte aangepakt. Dit leidde echter direct tot verzet van de man. Met enige moeite werd hij overgebracht naar het bureau, waar hij de politieauto ehter niet meer uitwilde. Een nieuwe scheldkannonade en verzet was het gevolg. Na enige uren aan het bureau te zijn verbleven ging de verdachte met enkele boets de deur uit. * Ook een 20-jarige man uit Hoogezand werd op de rote Markt opgepakt. Hij vond het ook nodig agenten te beledigen. Na merder waarschuwingen wilde hij niet met zijn actie stoppen. Hij werd meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. .

Groningen: verdachte spuit met pepperspray
In een cafe aande Poelestraat heeft de poltie een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek na een korte woordenwissleing bezokers van het cafe met pepprspray te hebben bewerkt. Ook eerder op de avond had de verdachte in een andere kroeg al mensnen met het gasbusje bewerkt. De verdachte had het busje inmiddels in het cafe weggegooid. Hij werd voor verbnoden wapen bezit ingesloten. .

Zuidhorn: botsing na alcohol en medicijn ebruik
Op de Friesestraatweg botste zaterdagmiddag een 774-jarige man uit Visvliet met zijn auto tegen een traktor met aanhangwagen. De man verklaarde de afstand niet goed te hebben ingeschat. Bij onderzoek bleek dat de Visvlieter alcohol had gebruikt in combinatie met medicijnen die de rijvaardigheden beinvloeden. Aan het bureau moest hij een bloedproef afleggen. Drie vrouwelijke passagieres van de man moesten zich, nmeer vanwege de schrik, onder behandeling van ambulancepersoneel laten stellen. Het rijbewijs van de inwoner van Visvliet werd ingenomen.

Zuidbroek: meerdere aanrijding in dichte mist
Zaterdagochtend obntstonden op de N33 meerdere aanrijdingen. Hierbij waren uiteindelijk acht voertuigen betrokken. Door wegwerkzaamheden was een file ontstaan. Bestuurders merkten dit te laat op waardoor enekel autos achter op elkaar botsten. De weg werd enkekle uren afgesloten voor het ruimen van de beschadigde autos. Een bestuurder liep licht letsel op.

Hoogezand: botsing met boom
Op de Meint Venuingastraat boste afgelopen nacht een 24-jarige inwoner van Hoogezand met zijn auto tegen een boom. De man verkklaarde in de bocht de macht over het stuur te zijn verloren. De auto van de verdachte raakte zwaar beschadigd. De bestuurder en zijn passagier moesten voor behandeling naar een ziekenhuis. De bestuurder bleek alcohol te hebben gehad. Bij een blaastest werd ruim 0.6 promille alcohol geconstateerd.

Ontswedde: auto in sloot
Op de Kampweg raakte afgelopen nacht de auto van een 27-jarige inwoner van Wildervank in de sloot. Bij aankomst van de politie stond de eigenaar met een 22-jarige man uit Stadskanaal naast de auto. Beiden bleken acohol te hebben gebruikt, maar weigerden te verklaren wie de auto had bestuurd. De Wildervankster kreeg daarop een proves verbaal voor het niet bekend maken van de bestuurder.

Ter Apel: diefstal uit kleding
In een discotheek aan de Stationsstraat heeft de politie zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit Ter Aopel aangehouden. Bezoekers van de disco zagen dat de jiongen diverse goederen uit de aan de kapstok hangende jassen had weggenomen. Bij de komst van de politie konden de meeste goderen wer worden teruggegeven aan de bezoekers. De jongen werd meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Stadskanaal: bezoekers met elkar op de vuist
De politier moest afgelopen nacht sussend op treden bij een discotheek aan de Hoofdstraat. Na een medling dat er gevochten werd in de disco troffen agenten twee slachtoffers aan. Een 20-jarige man uit Stadskanaal bleek habndletsel te hebben opgeloepn. Terwijl een 23-jarige man uit Stadskanaal een gebrioken neus had. Beiden moesten zich in een ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen. De vechtpartij ontstond vermoedelijk na een woordenwiseling. De politie hield nog wel een 19-jarige m,an uit Staadskanaal aan toen deze agenten te lijf wilde gaan. Na een kort bezoek aan het bureau werd hij weer weggestuurd. De politie stelt nog een onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij ion.