1e persbericht van zondag 11 december 2005

Eindhoven 11-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen de cel in na diefstal geld

Zaterdagavond rond 21.30 uur zijn op de Oude Stadsgracht twee inwoners van Eindhoven aangehouden. De twee, 21 en 29 jaar oud, hadden geld gestolen van een 24-jarige man uit Son. Het slachtoffer stond in een snackbar en liet daar zijn portemonnee vallen. Een van de daders pakte de portemonnee van het slachtoffer terwijl de andere man het slachtoffer tegenhield en hem daarbij een klap gaf. De twee pakten daarna het geld uit de portemonnee en liepen met enkele andere mannen weg richting Oude Stadsgracht. Politieagenten die in de buurt waren hebben de twee aangehouden. Het geld is terug. De twee dieven zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee mannen opgepakt na diefstal

De politie heeft zaterdag om 14.00 uur op de Kanaaldijk Noord twee inwoners van Eindhoven aangehouden. De twee, 37 en 40 jaar oud, hadden bij een dagopvang geld uit een frisdrankautomaat gestolen. Tegen de twee is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

De politie heeft zaterdag rond 16.00 uur in de Parklaan een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man liep met een gesloten fiets op zijn schouder. De fiets bleek al sinds 5 november te zijn gestolen. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man doet greep in de kassa

Zaterdagavond rond 19.15 uur heeft een nog onbekende man geld gestolen uit de kassa van een eethuis aan de Donizettilaan. De man kwam de zaak binnen op het moment dat er geen klanten aanwezig waren. De man had een mes in zijn hand. Hij liep recht naar de kassa en pakte daar een paar honderd euro uit. Daarna verdween de dief. De dief is een man van ongeveer 1.65 meter groot. Hij had een erg mager postuur. Hij had zwart kort krullend haar. Hij droeg een blauwe koltrui waarmee hij een deel van zijn gezicht bedekte.

Eindhoven: Baldadige jongens opgepakt

Zaterdagavond rond 23.55 uur zijn in de Frederiklaan twee jongens van zestien jaar oud uit Eindhoven door de politie aangehouden. Ze hadden bij een bewoonster in die straat een brandende sigaret door de brievenbus naar binnengegooid. De vrouw ontdekte dat tijdig en kon erger voorkomen. Aan de hand van het signalement wist de politie de twee snel te op te pakken. Ze zijn voor de rest van de nacht de cel ingegaan.

Helmond: Drie mannen gepakt met illegaal vuurwerk

De politie heeft zaterdag rond 12.00 uur op het Kardinaalspad drie mannen uit Helmond aangehouden. Bij controle bleken de drie illegaal vuurwerk in hun auto te vervoeren. In hun auto vond de politie ongeveer 45 kilogram illegaal vuurwerk. Bij twee verdachten werd thuis ook nog eens vijftien kilogram vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslaggenomen en tegen de drie mannen, 24, 26 en 29 jaar oud, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrouw mishandeld

Zaterdagavond rond 20.00 uur is op het Groningenhof een 22-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort daarvoor zijn buurvrouw mishandeld door haar te slaan en bij de keel te grijpen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Dronken automobilist belandt in de sloot

Zaterdagavond rond 23.50 uur is een 46-jarige Helmonder op de Wolfsputter Baan met zijn auto in een sloot beland. De man haalde een auto in en verloor daarna de macht over het stuur. De bestuurder had gedronken. Hij is overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis met nog onbekend letsel. De politie heeft bij de man een bloedproef laten nemen. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.

Helmond: Snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Vossenbeemd. Er zijn 72 automobilisten bekeurd. De snelste reed 98 km/u. De maximum snelheid op de Vossenbeemd is 50 km/u.