Eemland noord, 13.05 uur

Utrecht 11-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verkeerscontrole

SOEST/SOESTERBERG In de nacht van vrijdag 9 december op zaterdag 10 december heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Soest en Soesterberg. Zeven bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (x1), verkeerd parkeren (x3), geen bromfietscertificaat (x1) en het niet voeren van verlichting (x2).

Teveel op

SOEST In Soest zijn in de nacht van vrijdag 9 december op zaterdag 10 december tussen 02.00 uur en 03.30 uur twee automobilisten aangehouden omdat zij met teveel drank op achter het stuur zaten. Een 22-jarige inwoonster uit Soest werd op de Stadhouderslaan aangehouden nadat zij met haar auto over een verkeersgeleider was gereden. Hierdoor ontstond schade aan haar auto. Een blaastest op straat mislukte, waarna zij mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. De verdachte blies hier 895 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Diezelfde nacht werd een 44-jarige inwoner van Soest aangehouden op de Dalweg. Op het bureau blies de automobilist 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Met drank achter het stuur

EEMNES Op vrijdagavond 10 december werd een 20-jarige automobilist uit Huizen rond 22.00 uur aangehouden op de Ruwbeemd omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Op het bureau blies de man 595 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een paar uur later, rond 00.45 uur hield de politie een 29-jarige inwoner van Eemnes aan. De man was kort daarvoor met zijn auto te water geraakt in de Noordersingel. Hij kon zelf zijn auto uitkomen, waarna hij naar zijn ouders ging om nog wat te drinken. De politie speurde de man op waarna hij 645 ug/l blies op het politiebureau. De man bleek al eerder te zijn betrapt op rijden met teveel alcohol op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.