Eemland zuid, 13.00 uur

Utrecht 11-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Poging diefstal

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 9 december omstreeks 19.30 uur hebben twee mannen in een winkel aan de Everard Meijsterweg geprobeerd geld uit de kluis weg te nemen.

Net voor sluitingstijd kwamen twee mannen de winkel binnen. Eén van hen stelde een aantal vragen aan de eigenaresse van de winkel. Hierdoor werd zij afgeleid en kon de andere man ongezien het kantoorgedeelte van de winkel binnenkomen. De eigenaresse miste de man en besloot naar het kantoorgedeelte te lopen. Daarop werd zij bedreigd met een op een pistool gelijkend voorwerp. Als reactie hierop schreeuwde de vrouw waarna de mannen er zonder buit vandoor gingen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Frontaal tegen boom

LEUSDEN Op vrijdagavond rond 23.30 uur is een 33-jarige automobiliste uit Scherpenzeel op de Langesteeg frontaal tegen een boom aangereden. De vrouw reed met haar auto over de Langesteeg in de richting van Leusden. In een bocht kwam zij met haar wielen in de rechterberm terecht. Door haar reactie kwam zij met haar auto in de berm op de andere weghelft terecht, waar zij tegen een boom tot stilstand kwam.

De inwoonster van Scherpenzeel raakte hierbij gewond aan haar gezicht. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldieven actief

AMERSFOORT- Op zaterdag 10 december zijn meerdere winkeldieven in Amersfoort door de politie aangehouden. Personeel van een winkel aan de Rietzangerstraat betrapte rond 14.00 uur een 47-jarige veelpleger uit Amersfoort toen hij twee flessen drank onbetaald probeerde mee te nemen. De man werd door de politie meegenomen naar het bureau waar hij werd verhoord en ingesloten.

Diezelfde middag werd een 55-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij een kerststol had gestolen uit een winkel aan de Hellestraat. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Een 14-jarige winkelboef uit Bunschoten-Spakenburg probeerde zonder te betalen goederen mee te nemen uit een winkel aan de Utrechtsestraat. Hij is aangehouden en krijgt een passende taakstraf van bureau HALT.

Botsing tussen fiets en brommer

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag 10 december kreeg de politie rond 17.30 uur de melding binnen dat een fietser en een bromfietser op de Stadsring ter hoogte van de Utrechtsestraat bij een ongeval betrokken waren geraakt. De twee waren met elkaar in botsing gekomen toen de 21-jarige fietser uit Amersfoort wilde oversteken. Daarbij zag hij een 17-jarige plaatsgenoot op zijn bromfiets over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Beide betrokkenen konden ter plekke door ambulancepersoneel worden geholpen.

Aanhouding na afsteken vuurwerk

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 10 december rond 21.00 uur een 15-jarige Leusdenaar aangehouden omdat hij vuurwerk had gegooid in het midden van een groepje mensen.

Na beëindiging van een concert bleef een deel van het publiek buiten op de Coninckstraat staan. Er werd wat gerend en gejoeld en met zwaar vuurwerk midden in het publiek gegooid. Hierdoor ontstonden paniekreacties. Een aanwezige agent zag wie de dader was en nam hem mee naar bureau. Daar ontving de jongen een bekeuring.

Pepperspray

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 10 december op zondag 11 december rond 04.00 uur heeft de politie een 17-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg aangehouden. De jongen had kort daarvoor samen met een drietal vrienden een discussie met twee andere personen op de Krommestraat. Dit dreigde te escaleren waarop agenten de twee groepen hebben gescheiden. De 17-jarige jongen probeerde echter steeds de confrontatie met de anderen op te zoeken en gedroeg zich vervelend richting politie. Toen hij probeerde een agent vast te pakken, was de politieman genoodzaakt pepperspray te gebruiken. De inwoner van Bunschoten-Spakenburg werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.