Politie Rotterdam Rijnmond



Uitgave zondag 11 december

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van het district Noord heeft zaterdagavond een actie preventief fouilleren gehouden in het Oude Noorden. Drie steekwapens zijn in beslag genomen. De actie werd gehouden in het kader van de bestrijding van het wapenbezit in daarvoor aangewezen gebieden. In totaal zijn er op straat 53 mensen en in twee horecagelegenheden 45 mensen gefouilleerd, daarnaast werden 25 auto's gecontroleerd. Twee mensen zijn voor de Wet Wapens en Munitie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* RET-MEDEWERKER GESLAGEN, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Een 18-jarige Rotterdammer is zaterdagavond in de Van Heusdestraat aangehouden voor mishandeling van een RET - medewerker. Om even over halftwaalf werden politiemensen op de Nieuwe Binnenweg aangesproken door de RET -medewerker die vertelde dat hij was geslagen door een jongeman die deel uitmaakte van een groep van drie. Het drietal dat zojuist uit de tram was gestapt liep ter hoogte van het Heemraadsplein.
De betreffende man werd aangesproken door een politieman, waarna hij de benen nam. Na een achtervolging kon hij in de Van Heusdestraat worden overmeesterd, waarbij hij zich flink verzette. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* SNACKBAR OVERVALLEN
VLAARDINGEN - Een snackbar aan de Markgraaflaan is zaterdagavond door twee mannen overvallen. Zij gingen er met de kassa vandoor. Omstreeks kwart over tien stapten de twee overvallers de zaak binnen. Eén van de twee was in het bezit van een vuurwapen en sloeg de eigenaar daarmee op het hoofd. Ook zijn echtgenote liep verwondingen op. De daders hadden capuchons op en sjaals voor hun gezicht. De overvallers hebben zich met de buit uit de voeten gemaakt. De eigenaar en zijn echtgenote zijn behandeld aan hun verwondingen. De recherche van het district Waterweg - Noord stelt een onderzoek in.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - In een woning aan de Bloklandstraat is zaterdagavond door nog onbekende oorzaak een uitslaande brand ontstaan. De brand brak uit rond het middernachtelijk uur. Het pand kon niet meer worden betreden door vuur en rook. De bewoners konden de woning echter op tijd verlaten. Omstreeks kwart voor één gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De woning brandde geheel uit, twee andere woningen liep rookschade op. De bewoners zijn bij familieleden ondergebracht. De melder van de brand heeft de slapende bewoners gewaarschuwd en z'n zaak ter beschikking gesteld voor de opvang van slachtoffers. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

SCHIEDAM - De politie van het district Waterweg - Noord heeft zaterdagmorgen een 34-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. De 45-jarige aangever uit Schiedam was in het zwembad Groenoord in verband met het afzwemmen van een nichtje. Daar was ook iemand aanwezig waarmee hij eerder ruzie had gehad. Aangever zat op de tribune naar de kinderen te kijken toen hij onverwacht een klap met een kruk tegen z'n hoofd kreeg. Ook een andere aanwezige kreeg een klap met de kruk. Omstanders hebben de ruzie beëindigd De verdachte is aangehouden. De verwondingen van het slachtoffer aan z'n hoofd moesten in het ziekenhuis worden gehecht. De recherche van het district Waterweg - Noord stelt een nader onderzoek in.