Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Simone Boosman 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

11 december 2005

Apeldoorn - getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van een tweetal aanrijdingen met materiële schade die zaterdagavond 10 december rond 20.00 uur plaatsvonden op de Asselsestraat in Apeldoorn. De politie kreeg een melding dat een automobilist tegen een stilstaande auto was gereden. Kort daarna kreeg de politie een tweede melding van een soortgelijke aanrijding in dezelfde straat. De politie kon op basis van het doorgegeven kenteken de vermoedelijke dader later aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en had een alcoholpromillage van 1.5. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze aanrijdingen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Apeldoorn - mishandeling Een 20 jarige jongen uit Apeldoorn is in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 december mishandeld op de Lepelaarweg in Apeldoorn. De jongen fietste met een 21 jarige jongen uit Apeldoorn en een 18 jarig meisje uit Spaarndam richting de binnenstad, toen zij op de Lepelaarweg vier jongens, ook op de fiets, passeerden. Deze begonnen beledigingen te schreeuwen. Het slachtoffer reageerde door te zeggen; doe rustig en hou het gezellig. Vervolgens werd hij door de vier jongens ingesloten en kreeg hij de nodige klappen. Hierdoor kwam de jongen ten val en ook liggend op de grond werd hij geschopt en geslagen. De verdachten zijn vervolgens weggefietst. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De daders droegen capuchons voor hun gezicht en waren donker gekleed. De politie verzoekt mogelijke getuigen van het voorval contact op te nemen via 0900-8844.

Apeldoorn - rijden onder invloed De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 december tijdens alcoholcontroles op diverse lokaties in Apeldoorn 3 automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen de bestuurders is procesverbaal opgemaakt.

---Einde berichten---

---- --