Ingezonden persbericht

Spanning en sensatie, maar nog geen podium voor A1 Team Nederland

Dubai, 11 december 2005

De A1 Grand Prix of Nations in Dubai heeft voor A1 Team Nederland twee punten opgeleverd. In de twee races op het Dubai Autodrome, die bol stonden van de actie, spanning en sensatie, haalde het team een elfde plaats (sprintrace) en een negende plaats (hoofdrace). In de hoofdrace was A1 Team Nederland zelfs even in de buurt van het podium, maar een afgeslagen motor tijdens de pitstop en een drive through penalty gooiden roet in het eten.

Tijdens de sprintrace, waarin A1 Team Nederland vanaf een 19e plaats moest starten, kende Jos Verstappen een prima start.Al na de eerste bocht lag hij elfde, achter Team Maleisie. Ondanks pogingen kon Verstappen er niet voorbij in de 15 ronden durende race en eindigde net buiten de punten.

In de hoofdrace had A1 Team Nederland opnieuw een goede start. Al snel rukte Verstappen op naar de top zes. Tijdens de pitstop, uitgevoerd tijdens een safety car situatie, ging het echter mis. Eerst sloeg de motor af, waardoor kostbare tijd verloren ging. Vervolgens zou Verstappen bij het wegrijden te hard hebben gereden. Terwijl het team inmiddels op een vierde plek rondreed, kreeg men met 15 ronden te gaan een drive through penalty. Daardoor viel A1 Team Nederland terug naar een veertiende plaats. Uiteindelijk wist Verstappen toch nog twee punten binnen te slepen.

Jos Verstappen kon vanzelfsprekend zijn teleurstelling over de gemiste podiumkans niet goed verwoorden zo kort na de race en onthield zich van verder commentaar.

Seat Holder Jan Lammers was ondanks het feit dat het resultaat er nog niet helemaal is, toch tevreden over de manier waarop A1 Team Nederland bezig is. Ook de A1 organisatie zelf krijgt de nodige waardering van Lammers.

Jan Lammers; "De motor af laten slaan tijdens de pitstop en de drive through heeft gewoon een hele mooie kans op het podium weggegooid. Als de motor niet afgeslagen was, hadden we voor Zuid Afrika kunnen rijden. Qua tempo van het team in de race zag het er weer geweldig uit, Jos heeft fantastisch gereden. Ik ben nog steeds dolgelukkig met hoe het gaat. Niet met het resultaat van het team, sportief baal ik daar natuurlijk van. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat je veel beter negende worden in dit fantastische evenement, dan een race winnen die nauwelijks uitstraling heeft. De atmosfeer onder de gasten hier was geweldig, er heerste bijna een stemming van een WK voetbal. Ik ben dan ook heel tevreden wat A1 betreft en de ontwikkelingen daarin".

Met de eerste zes races van de A1 Grand Prix achter de rug staat A1 Team Nederland op een achtste plaats in het kampioenschap. A1 Grand Prix kent nu een pauze van een maand. Op 15 januari 2006 staat race zeven op het programma, op het Indonesische Sentul.

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrije foto's kunt u vinden op www.A1teamnedfoto.nl