Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Koos de Ronde tweede in Geneve.

11/12/2005

Geneve, 11 december 2005

Koos de Ronde (Hoogvliet) is vanmiddag tweede geworden in de FEI Wereldbeker Vierspannen in het Zwitserse Geneve. De 29-jarige menner had in de tweede omloop een voorsprong van drie seconden op de ongenaakbare indoor specialist Michael Freund, maar helaas tikte een van De Ronde's voorpaarden een hinderniselement om waardoor hij de overwinning aan zich voorbij zag gaan.

"Ik ga toch met een heel tevreden gevoel huiswaarts", vertelt een voldane De Ronde. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd in Hannover had de Nederlands Kampioen van 2004 in Geneve zijn favoriete voorspan, de ruinen Graaf en Dingo meegebracht. Dingo wordt volgende maand 22 jaar maar geeft De Ronde net dat beetje meer zekerheid die hij in Hannover miste. "Van dit span weet ik dat ik geen gas terug hoef te nemen, ze deinzen nergens voor terug en dat heeft dit weekend zijn vruchten afgeworpen." Tijdens de warming up wedstrijd op vrijdag bleek De Ronde al in vorm door als derde te eindigen. "Mijn span begon steeds beter aan te voelen en ik kon goed merken dat we vandaag de derde wedstrijd reden, want ze liepen super." Na het knock out parcours op zaterdag wist De Ronde dat hij tijdens de Wereldbekerwedstrijd zijn punten niet kado zou krijgen. "Iedereen reed sterk, dat blijkt wel uit het feit dat de eerste vijf deelnemers binnen 10 seconden van elkaar finishten in de eerste omloop. Ik besloot dat er een extra schepje bovenop moest, maar ik had nooit verwacht dat ik Freund zou kloppen in de eerste manche." Zoals gezegd moest De Ronde zijn voorsprong inleveren nadat een van zijn voorpaarden een hinderniselement omver tikte wat hem vijf strafseconden en de eerste plaats kostte. De Zwitserse Wereldkampioen van 1998 Werner Ulrich eindigde in de ruime piste van de Palexpo op de derde plaats, voor de Zweed Fredrik Persson die met een extra wild card deelnam vanwege zijn overwinning in de Wereldbekerwedstrijd van Stockholm.
Met nog een wedstrijd te gaan bezet De Ronde momenteel de vijfde plaats in het tussenklassement. Indien de menner uit Hoogvliet tijdens zijn laatste wedstrijd in het Belgische Mechelen bij de top drie eindigt, maakt hij mogelijk kans op een plaats in de finale, die van 13 tot en met 16 april 2006 verreden wordt in het Zweedse Gothenburg.

www.worldcupdriving.com