Politie Zeeland


---

Z-7479-2005 Verkeersongeval materieel
Omstreeks 16.43 uur gistermiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Schuttershofweg in Terneuzen.
Een 46-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen reed, met haar auto, achteruit een parkeervak in op voornoemde weg. Zij botste hierbij tegen een achter haar auto geparkeerde auto aan en veroorzaakte zo geringe schade aan de kentekenplaat van de achter haar geparkeerde auto.

Z-7480-2005 Bedreiging met steekwapen
Vrijdagavond rond 23.00 uur is een 57-jarige man uit Terneuzen in de Noordstraat in zijn woonplaats, met een steekwapen bedreigd door een jongen.
De jongen wilde geld van de man en probeerde hem dit, met behulp van het steekwapen, afhandig te maken. Toen bleek dat de 57-jarige man echt geen geld bij zich had, maakte de jongeman zich snel uit de voeten. Hij excuseerde zich meerdere malen voor het voorval. Het signalement van de jongeman is het volgende: het was een blanke jongen van 20-30 jaar oud, hij was ongeveer 1.80 meter lang, hij droeg een muts en een fleece-trui en een donkere broek.

W-7481-2005 auto bekrast
Op het Molenwater in Middelburg is tussen vrijdag 14.00 uur en 16.00 uur een geparkeerde personenauto bekrast.
De auto werd rondom beschadigd met een scherp voorwerp. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-7482-2005 Diefstal uit bedrijf
Gisteravond rond 19.10 uur is een 56-jarige Terneuzenaar aangehouden in de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen.
De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij aan het inbreken was in een bedrijf op voornoemde weg. De man werd aangehouden door een beveiligingsmedewerker die hem terstond overdroeg aan de politie. De verdachte had zijn auto bij het bedrijf naar binnen gereden en stond daar diverse gereedschappen in te laden. De man zit nog vast, hij is overgebracht naar het huis van bewaring. De Terneuzenaar heeft afstand gedaan van de goederen die hij al in zijn auto had liggen. Over de totale schade is nog niets bekend. (Moge duidelijk zijn dat de verdachte bij het inbreken de nodige schade aan het bedrijf heeft aangericht.)

O-7483-2005 Verkeersongeval materieel
Een 72-jarige man uit Goes is zaterdagavond rond 19.16 uur gewond geraakt aan zijn neus, arm en knie, toen hij een middengeleider op de Fruitlaan in Goes ramde.
Hij reed in een personenauto over voornoemde weg. Deze had de man niet steeds onder controle en hierdoor ontstond de aanrijding met de middengeleider. De man is overgebracht naar het ziekenhuis maar hoefde niet te worden opgenomen.

O-7484-2005 Onder invloed
Op de Bathseweg in Rilland is zaterdagavond rond 19.40 uur een 48-jarige man uit de gemeente Reimerswaal betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest op de Bathseweg een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna zes (!) keer zoveel gedronken had als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 17 uur en (uiteraard) moest hij zijn rijbewijs meteen inleveren. De man mag zich binnenkort verantwoorden voor een rechter. Hij had al eerder zijn rijbewijs moeten inleveren voor hetzelfde vergrijp.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.