2e persbericht van zondag 11 december 2005

Eindhoven 11-12-2005 - Berichten uit de regio

Veldhoven: 66 fietsers op de bon bij verlichtingscontrole

De politie heeft tussen zaterdag 20.00 en zondag 2.00 uur verkeerscontroles gehouden op de Heerbaan, Sint Janstraat, Sondervick, Nieuwe Kerkstraat, Planetenlaan, Provinacialeweg, de Heemweg en de Sterrenlaan. De politie besteedde speciale aandacht aan de verlichting van de fietsers. De afgelopen tijd is al vele malen tijdens campagnes gewezen op de noodzaak van goede fietsverlichting, zeker in dit jaargetijde. 66 fietsers hadden desondanks de verlichting van hun rijwiel niet in orde. Zij kregen allen een bekeuring.

Veldhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zondag om 12.00 uur is in Veldhoven een 44-jarige vrouw uit Hapert aangehouden. Ze was bij haar ex-man in Veldhoven aan de deur gekomen. Ze wilde een van de kinderen tegen zijn wil meenemen De vrouw vernielde daarbij een ruit van de voordeur en ze sloeg haar ex-man in zijn gezicht. De vrouw is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten.

Eindhoven: Gewelddadige beroving

Zondag rond 3.45 uur is op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 28-jarige Eindhovenaar door drie jongens beroofd van zijn portemonnee. De man werd bij een bushalte aangevallen door drie jongens. Hij kreeg een harde klap tegen zijn hoofd. Het slachtoffer viel en werd daarna verschillende malen geschopt. Het slachtoffer verloor daarbij zijn bewustzijn. Toen hij bij bewustzijn kwam bleek dat zijn portemonnee met onder meer zijn creditcard, bankpas en rijbewijs verdwenen was.

Valkenswaard: Man na achtervolging aangehouden

Zondag rond 3.30 uur is op de Eeuwselsedijk in Westerhoven een 23-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man was eerder betrokken bij een vechtpartij op de Dommelseweg. Toen de politie daar ter plaatse kwam stapte de man in zijn auto en reed met piepende band weg. Hij reed door rood en enkele mensen konden nog ternauwernood de auto ontwijken. De politie ging achter de man aan. Op de Eeuwselsedijk verloor hij de macht over het stuur en belandde in een sloot. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Bergeijk: Gestolen auto uitgebrand

Zondag om 3.30 uur is op het Sterrepad in Bergeyk een auto uitgebrand. De auto, een Volkswagen Golf, was op 6 december in Eindhoven op de Koppele gestolen.

Deurne: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

De politie heeft zondag om 3.50 uur het rijbewijs ingenomen van een 22-jarige man uit Deurne. De man werd in de Blasiusstraat in Deurne gecontroleerd toen hij dronken achter het stuur zat. De ruiten van zijn auto waren nog helemaal bevroren. De man reed met een open zijraam. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van 1,4 vast. Tegen de Deurnenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Inbraak in woning

Zaterdag tussen 16.45 en 19.15 uur is ingebroken in een woning aan de Marialaan in Reusel. De achterdeur werd opengebroken en de dieven hebben een digitale fotocamera en enkele sieraden gestolen.

Oirschot: Inbraak in woning

Zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Raffendonkstraat in Oirschot. De inbrekers forceerden een raam om binnen te komen. Er zijn onder meer sieraden, twee gsms, een computer en een flatscreen gestolen.