Politie Friesland

Aanhoudingen in uitgaansleven

Fryslân 11-12-2005 - Het Friese uitgaansleven in de zaterdagnacht is redelijk rustig verlopen. Toch heeft de politie Fryslân deze nacht weer meerdere personen aangehouden, die verdacht worden van het plegen van geweld tegen personen of goederen.

Leeuwarden: aanhoudingen na openlijk geweld

De politie heeft zaterdagnacht twee inwoner van Leeuwarden, 22 en 16 jaar oud, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Omstreeks 02.00 uur werd een grote vechtpartij gemeld op de Jan van Scorelstraat. Ter plaatse bleek dat een groep jongelui, waaronder de verdachten, de toegangsdeur hadden vernield van een horecabedrijf. Daar was een besloten feest. Bij de komst van de politie was de groep alweer verdwenen. Even later kwam ze echter terug en gooiden met stenen tegen de ruiten van het bedrijf. Bij de komst van de politie ging de groep uit elkaar maar de twee verdachten konden achterhaald worden. Zij zijn aangehouden en voor nader onderzoek in. Namen het bedrijf deed een 31-jarige man uit Leeuwarden aangifte.

Twijzelerheide: vernieler verwond zichzelf

Zondagochtend heeft de politie een 20-jarige man uit Kollumerzwaag aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 01.30 uur was een vechtpartij gemeld nabij een horecabedrijf aan de Bjirkewei. Het bleek dat een groep jongelui, waaronder de verdachte, het bedrijf was uitgezet omdat ze zich vervelend hadden gedragen. Daarop had volgens getuigen de verdachte bij het verlaten van het pand een ruit van de deur ingeslagen en een terrasruit ingeschopt. Daarbij had hij zichzelf verwond aan zijn arm. De ter plaatse gekomen ambulancemedewerkers verleenden eerste hulp en vonden het noodzakelijk dat de verdachte verder medisch werd behandeld bij de dokterswacht. De verdachte wilde daar niets van weten, waarna hij voor nader onderzoek is ingesloten. Namens het bedrijf deed een 37-jarige vrouw uit Twijzelerheide aangifte.