Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 11 december

Alkmaar 11-12-2005 - 14.17 uur

Aangifte na voetbalwedstrijd

Broek op Langedijk, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagmiddag werd in Broek op Langedijk de voetbalwedstrijd Broek op Langedijk 2 tegen de Reigerboys uit Heerhugowaard gespeeld. Tot een kwartier voor het einde verliep de wedstrijd rustig. Op dat moment werd (volgens de aangever) een speler van Reigerboys met een vlag in zijn rug geprikt door een grensrechter van Broek op Langedijk. Diverse spelers liepen naar het incident. Hierbij kreeg een 28-jarige Heerhugowaarder een klap op zijn gezicht. Hij liep daarbij verwondingen op en moest zich onder behandeling laten stellen. De voetballer heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. De voetbalwedstrijd werd door de scheidsrechter gestaakt.

Aantreffen hennepkwekerij

Alkmaar, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagmiddag stelde de politie een onderzoek in in een bedrijfspand aan de Otterkoog in Alkmaar. Van twee bedrijfsunit bleken de toegangsdeuren te zijn geforceerd in verband met een mogelijke inbraak. In een van de panden werd een hennepplantage aangetroffen waar juist geoogst was. Naast een grote hoeveelheid plantenresten werden ook gedroogde henneptoppen en de benodigde apparatuur voor een plantage aangetroffen. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het pand.

Aanrijding met letsel

Broek op Langedijk, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.55 uur raakte een 15-jarige jongen uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Westelijke Randweg te Broek op Langedijk. De jongen fietste op het fietspad naast de Westelijk randweg. Bij het oversteken van de rijbaan bij een oversteekplaats voorfietsers lette hij niet goed op en zag te laat dat er een auto aan kwam rijden. De 23-jarige uit Sint Pancras afkomstige chauffeur van de auto kon niet meer op tijd remmen. Er ontstond een aanrijding waarbij de Alkmaarder een sleutelbeen brak en een hersenschudding opliep. Hij werd een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Woninginbraak

Alkmaar, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagmiddag, tussen 11.45 en 18.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Vechtstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de voordeur met geweld open te breken. Het gehele pand werd op grove wijze doorzocht. Voor zover bekend is, werd er niets gestolen.

Hoorn, zondag 11 december 2005

In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 22.30 en 09.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Schoutenstraat in Hoorn. De daders kwamen vermoedelijk binnen door de voordeur open te hengelen (door de brievenbus de deurklink naar beneden duwen of het slot open trekken). Uit de woning werd een portemonnee met geld gestolen. Diefstal op deze manier kan worden voorkomen door de deur op het nachtslot te draaien of door extra bijzetsloten te plaatsen.

Verkeerscontrole

Andijk, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagavond werd op de Kleingouw in Andijk een verlichtingscontrole gehouden. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Heiloo, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagavond werd op diverse plaatsen in Heiloo, Castricum en Limmen gecontroleerd op verlichting. Hier kregen vijftien fietsers een bon omdat hun verlichting niet in orde was.

Alcoholcontrole

Hoogkarspel, zaterdag 10 december

Op zaterdagavond omstreeks 23.30 uur werd op de Nieuweweg in Hoogkarspel een 43-jarige man uit Hoogkarspel in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 500 ug/l. Dat is ruim twee keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 04.25 uur werd op de Molenstraat in Den Helder een 35-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 570 ug/l. Dat is ruim tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal

Den Helder, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 06.00 uur werd een 26-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Sumatrastraat in zijn woonplaats. De man blies maar liefst 665 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man werd gecontroleerd nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto was aangereden. Zijn auto was daarbij over de kop geslagen.

Dronken tegen gevel

De Rijp, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 03.40 uur probeerde een 20-jarige man uit Purmerend met een bedrijfswagen weg te rijden vanaf de Tuingracht in De Rijp. Hierbij reed hij tegen de gevel van een woning aan. De portier van een horecagelegenheid zag dit gebeuren en haalde de contactsleutels uit de bestelbus. De gewaarschuwde politie constateerde alcoholgebruik. De man blies 505 ug/l. Dat is ruim het dubbele van de maximaal toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een proces-verbaal.

Handel in drugs

Den Helder, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op de Koningstraat in Den Helder een 27-jarige Nieuwedieper aangehouden in verband met de handel in harddrugs. De man was kort daarvoor vanwege vermeende handel uit een horecagelegenheid gestuurd en liep op straat recht in de armen van de politie. Hij bleek vijf wikkels poeder bij zich te hebben. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De wikkels, met vermoedelijk speed, werden in beslag genomen.

Vernieling

Schagen, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagavond werd een 14-jarige jongen uit Tuitjenhorn aangehouden nadat hij op de Vaart in Schagen over een geparkeerd staande auto was heengelopen. De verdachte maakte deel uit van een groep van 9 jongeren die langs de Vaart liepen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De eigenaar van de auto overweegt (afhankelijk van de schade) aangifte te doen.

Steekpartij: een gewonde

Enkhuizen, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 00.30 uur raakte een 32-jarige Alkmaarder gewond bij een steekpartij in een restaurant aan de Paktuinen in Enkhuizen. De man was op een bedrijfsfeest in het restaurant toen hij door twee mannen werd weggelokt. Deze mannen waren aanwezig op hetzelfde personeelsfeest. Deze mannen vroegen aan het slachtoffer of hij van Iraakse afkomst was. Toen hij dit bevestigde werd hij geslagen en met een tafelmes gestoken. Hierbij liep het slachtoffer oppervlakkige verwondingen op. Op basis van opgegeven signalementen kon de gewaarschuwde politie twee Turkse mannen aanhouden. Het ging om en 36- jarige man uit Alkmaar en een 40-jarige man uit Heerhugowaard. De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Honkbalknuppel in beslag genomen

Schagen, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 01.15 uur werd gemeld dat er met een auto werd gecrossed op het Christoffelhof in Schagen. De auto werd aangetroffen op de Diepenbrockstraat. In de auto bleken binnen handbereik van de eventuele bestuurder een moersleutel en een honkbalknuppel te liggen. De sleutel en de knuppel werden in beslag genomen. De politie zoekt de 19-jarige uit Schagen afkomstige eigenaar.

Vernieling

Broek op Langedijk, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen werd een 34-jarige man uit Wieringerwaard aangehouden in verband met vernieling van een personenauto. De man ging onder invloed van drugs de auto van zijn ex-vriendin te lijf en vernielde daarvan meerdere ruiten. De man kon worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling: man aangehouden

Alkmaar, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 02.50 uur werd een 18-jarige jongen uit Warmenhuizen mishandeld op de Platte Stenenbrug in Alkmaar. De jongen werd door twee personen geslagen en geschopt. Vermoedelijk heeft de mishandeling te maken met eerdere problemen die het slachtoffer daar gehad heeft. Een van de verdachten, een 18-jarige Alkmaarder, kon ter plaatse worden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hier bleek hij twee gebroken tanden en een scheur in zijn wang te hebben.

Schagen, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur liep een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard in een dancing aan de Loet in Schagen tegen een andere bezoeker aan. Deze bezoeker reageerde hierop door het slachtoffer met een glas in zijn gezicht te slaan. Hierbij liep het slachtoffer meerdere snijwonden in zijn gezicht op. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse een 22-jarige man uit Heerhugowaard aanhouden. De politiehond moest ingezet worden om het opdringerige publiek op afstand te houden. Het slachtoffer werd voorbehandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Mishandeling: twee aanhoudingen

Alkmaar, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 05.10 uur stond een 24-jarige Alkmaarder op de Herenstraat in zijn woonplaats te wachten tot hij zou worden opgehaald voor zijn werk. Vlak bij hem stonden twee mannen met elkaar te ruziën. Plots richtten de twee mannen zich op het slachtoffer. Zij kwamen op hem afrennen. Het slachtoffer probeerde nog weg te komen, maar struikelde. Vervolgens werd hij geslagen en geschopt. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse twee mannen aanhouden. Het ging om een 25-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Alkmaarder. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau van Alkmaar. Het slachtoffer bleek geen ernstige lichamelijke verwondingen te hebben.

Belediging

Schagen, zondag 11 december 2005

Op zondagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een 26-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Loet in Schagen nadat hij naar een politieagente had gespuugd. De man had kort daarvoor een bekeuring gekregen omdat hij langdurig en onnodig in zijn auto aan het claxonneren was. Nadat de agente een bon had uitgeschreven spuugde de man naar haar. Hij werd hierop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beroving

Hoorn, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagavond omstreeks 23.45 uur werd een 18-jarige jongen uit Hoorn van zijn telefoon beroofd op de Weel in zijn woonplaats. De jongen fietste op de Weel toen hij door twee jongens werd tegengehouden. Hij moest zijn telefoon afgeven. Toen dit niet snel gebeurde werden zijn zakken doorzocht. Hierbij werd het slachtoffer ook bedreigd met een mes. De overvallers waren jongens van 17 a 18 jaar oud. Zij hadden een licht getint uiterlijk en spraken met een accent. De ene overvaller droeg een zwart jack over een grijze trui met capuchon. De andere overvaller droeg een gele jas met capuchon.

Laatst gewijzigd 11-12-2005 14:21 | © Politie Noord-Holland Noord |