Heuvelrug, 15.20 uur

Utrecht 11-12-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Ramkraak

VEENENDAAL Bij een bedrijf aan de Hoofdstraat heeft in de vroege ochtend van vrijdag 9 december een ramkraak plaatsgevonden. De politie werd omstreeks 04.30 uur gewaarschuwd. Ter plekke aangekomen bleek dat een personenauto door de pui naar binnen was gereden met een enorme ravage als gevolg.

Getuigen hadden gezien dat twee daders enkele keren de winkel in en uit waren gelopen om goederen mee te nemen. Vervolgens zijn de daders met een tweede auto ervandoor gegaan. De auto die is gebruikt voor de ramkraak blijkt gestolen te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen drugs

VEENENDAAL Op vrijdagavond 9 december heeft de politie met meerdere eenheden rond 21.00 uur een zoeking gedaan naar verdovende middelen in een horecagelegenheid aan de Tuinstraat. Hierbij zijn tien personen aangehouden die verdovende middelen bij zich droegen. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Veenendaal en bevinden zich in de leeftijd van 21 tot 42 jaar. Zij zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de verschillende zaken in onderzoek.

Mishandeling

VEENENDAAL Op zaterdagavond rond 11.40 uur kregen twee bezoekers van een uitgaansgelegenheid aan de J.G. Sandbrinkstraat ruzie bij het ophalen van hun jassen. Buiten de uitgaansgelegenheid kreeg één van hen, een 25-jarige man uit Veenendaal meerdere klappen en schoppen van een aantal onbekend gebleven andere bezoekers. Hierdoor liep de man verwondingen in zijn gezicht op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongevallen

WIJK BIJ DUURSTEDE/RHENEN/VEENENDAAL Dit weekend hebben meerdere verkeersongevallen plaatsgevonden. Op zaterdag 10 december omstreeks 16.00 uur verleende een 28-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede op de Steenstraat geen voorrang bij het verlaten van een parkeerplaats. Hierdoor kwam zij in botsing met een andere 28-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis met nekklachten.

Op dezelfde dag rond 21.00 uur botste een 19-jarige automobiliste uit Achterberg tegen een ree die plotseling overstak over de Autoweg in Rhenen, ter hoogte van de Defensieweg. De Achterbergse week uit en belandde met haar auto tegen een boom. Haar auto was total-loss. De bestuurster bleef zelf ongedeerd. Een 21-jarige bijrijder uit Elst raakte gewond aan zijn knie.

Op zondagochtend 11 december rond 02.00 uur vloog een 19-jarige automobilist op de Pioneer in Veenendaal met zijn auto uit de bocht en raakte daarbij een lantaarnpaal. De bestuurder bleek gedronken te hebben. De automobilist en twee 17-jarige passagiers werden ter plaatse behandeld. Een andere 17-jarige passagier werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Allen zijn afkomstig uit Veenendaal. De auto was total-loss.