Lekstroom, 15.30 uur

Utrecht 11-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verdachten diefstal aangehouden

IJSSELSTEIN De politie ontving op 10 december omstreeks 14.30 uur de melding dat een paar jongens was betrapt op diefstal in een kleedruimte van een sportgelegenheid aan de Heemradenlaan. De politie ging naar de locatie toe en trof twee 17-jarige jongens uit Utrecht aan die als verdachten werden aangewezen door diverse getuigen. Zij zouden goederen uit de kleedruimte hebben weggenomen en vervolgens getracht hebben er vandoor te gaan. Echter, zij waren betrapt door diverse getuigen. De politie hield het duo aan en ze zijn ingesloten in het bureau voor nader verhoor.

Vuurwerk afsteken

NIEUWEGEIN De politie werd op 10 december omstreeks 11.00 uur door een passant getipt dat op de Acaciastraat twee jongens vuurwerk aan het afsteken waren. Hier werd een 8- en een 9-jarige jongetje uit Nieuwegein aangetroffen die strijkers aan het afsteken waren. Bij het 8-jarige jongetje bleek nog eens een zak van ruim honderd strijkers aanwezig te zijn. Deze zijn ingenomen.

Aanhouding voor vernieling

NIEUWEGEIN De politie reed op 10 december omstreeks 03.00 uur naar een melding, toen zij een man zagen, die bij het zien van de politie, vluchtte. Hij sprong bij de s Gravenhoutseweg in het water om zo het park in te vluchten. Een agent was echter sneller en kreeg de man te pakken.

De verdachte bekende bij zijn aanhouding een ruit bij een winkel aan de Rapenburgerschans te hebben ingegooid. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Beroving

NIEUWEGEIN Op 9 december kwam een 15-jarige jongen uit Nieuwegein aan het bureau met de melding dat hij op het fietspad bij de Klarinetlaan rond 20.30 uur was beroofd door twee jongens. De jongen fietste daar met een 14-jarige meisje uit Nieuwegein en verklaarde dat zij waren bedreigd door twee jongens met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het stel moest waardevolle goederen afgeven en daarop ging het verdachte duo er vandoor op een fiets. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachte poging inbraak aangehouden

VIANEN Op 9 december rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat omstanders een 29-jarige man uit Amsterdam had aangehouden op verdenking van een poging inbraak in een woning aan de Grondmolen. Tevens zouden twee andere verdachten gevlucht zijn. De politie heeft in de omgeving gezocht, maar heeft de andere twee verdachten niet meer aangetroffen. De man uit Amsterdam werd overgenomen van de omstanders en aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Illegaal vuurwerk
HOUTEN Op het Imkerpad werd op 9 december omstreeks 21.30 uur een 14-jarige jongen uit Houten betrapt door de politie toen hij vuurwerk afstak. Hij bleek bovendien in bezit van illegaal vuurwerk dat hij overdroeg aan de politie. De jongen