Politie Drenthe

alcohol en verkeer

Assen 11-12-2005

Alcohol en verkeer

GIETEN - Een 57 jarige automobilist uit Emmen moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij met een flinke slop op, op de Oelenboom in Gieten met zijn auto tegen een boom was gebotst. De adem analyse leverde 1,2 promille alcohol op. In januari van dit jaar was hij al eens betrapt met 1,4 promille

NIEUW DORDRECHT - Een 19 jarige automobilist uit (beginnend bestuurder) uit Barger Compascuum raakte zijn rijbewijs kwijt toen hij zaterdagnacht bij een alcoholcontrole op de Schepershof in Nieuw Dordrecht aan de kant werd gezet. Hij scoorde ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol.

HOOGEVEEN - Een 47 jarige automobilist uit Hoogeveen moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs stellen. Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Europaweg, waar een maximum snelheid van 50 kilometer per uur is toegestaan, kwam hij op 111 kilometer per uur. De ademanalyse leverde vervolgens 0,6 promille alcohol op. de rechter zal de hoogte van zijn straf bepalen.

BEILEN - Een 30 jarige automobilist uit Meppel kreeg zondagmorgen een rijverbod van drie uur en een dagvaarding voor snelrecht.Het was al na vijven toen hij tegen de lamp liep bij een alcoholcontrole op de Linthorst Homan weg. Hij kwam bij de ademanalyse op 0,8 promille.

MEPPEL - Ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol was de score voor een 20 jarige beginnende bestuurder uit Den Haag. Agenten zagen hoe hij zondagmorgen even na vijf uur een aanrijding veroorzaakte op het Prinsenplein in Meppel. De man botste frontaal op een tegemoetkomend taxibusje, bestuurd door een 27 jarige man uit Ruinerwold. De Hagenaar kreeg een rijverbod, is zijn rijbewijs kwijt en mocht met een dagvaarding op zak naar huis.

NIEUW AMSTERDAM - De politie heeft zondagmorgen in het ziekenhuis in Emmen een bloedproef gevorderd van een 26 jarige automobilist uit Emmen. De man raakte zondagmorgen rond vijf uur op het Stieltjeskanaal in Nieuw Amsterdam met zijn auto van de weg en kwam na twee bomen te hebben geraakt midden op de rijbaan tot stilstand. Drie inzittenden uit Nieuw Amsterdam en Veenoord kwamen er met lichte verwondingen van af. Onderzoek wees uit dat de bestuurder nog een rij ontzegging had tot april 2006. De bloedproef was noodzakelijk omdat de man niet in staat bleek de ademanalyse te volbrengen.