Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (weekend 10 en 11 dec)

TILBURG, 11 december 2005

Inzet SMS-alert na inbraakpoging levert reacties op
OISTERWIJK - Zaterdag 10 december kwam bij de politie om 19.24 uur de melding binnen dat men geprobeerd had in te breken in een woning aan de Graaf Bernadottelaan. Omdat getuigen twee jongens hadden zien weglopen is via SMS-alert de hulp van de aangesloten bewoners ingeroepen.
De politie was aangenaam verrast toen dat 5 reacties opleverde, waaronder een waarmee het voor agenten mogelijk was twee jongens te controleren. Hun signalementen kwamen sterk overeen met die van de melding. Hun identiteit is vastgesteld en nader onderzoek moet uitwijzen of ze iets met de inbraak te maken hebben.

Vandaal aangehouden
TILBURG - In het kader van de actie smoel in de wijktrokken vrijdagavond 9 december enkele agenten de wijk de Blaak in. Ze deden dat in burger en daarnaast opvallend op de fiets en in surveillanceautos.
Een groepje luidruchtige jongeren aan het Dongepad/Oude Maasje was het meest opvallend. Een van hen, een 14-jarige jongen uit Tilburg werd erop betrapt toen hij tegen een lantaarnpaal trapte en die beschadigde. De jongen is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Betrapt op rijden onder invloed
TILBURG Een 43-jarige vrouw uit Thorn raakte zaterdagmorgen 10 december rond 02.00 uur op de IJpelareweg met haar auto in de sloot. Ze raakte daarbij niet gewond.
Onderzoek door agenten bracht aan het licht dat de vrouw behoorlijk gedronken had. Ze blies bij de ademanalyse 725 ug/l( vergelijkbaar
1,65 promille) en mocht meteen haar rijbewijs inleveren. Verder kreeg de vrouw een rijverbod van 8 uur en een dagvaarding mee om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

OISTERWIJK Een 28-jarige man uit Oisterwijk was zaterdagmorgen om
02.00 uur op de Rosepdreef het haasje. Na de eerste controle waarbij drankgebruik aan het licht kwam leverde dit bij de ademanalyse ook een hoog resultaat op: 730 ug/l. Ook de Oisterwijker mocht zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van 8 uren en een dagvaarding mee.

TILBURG Ook een 21-jarige Tilburger mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij werd zaterdagavond even na 22.00 uur gecontroleerd op de Statenlaan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een resultaat van 710 ug/l aan. Ook 8 uren rijverbod en een dagvaarding waren voor de Tilburger het resultaat.

TILBURG Een 27-jarige scooterrijder uit Tilburg werd zaterdagavond om 23.15 uur op de Spoorlaan betrapt op rijden met drank op. Hij blies bij de ademanalyse 300 ug/l en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

TILBURG Agenten die zondag 11 december om 04.40 uur op de Prinsenhoeven een automobilist wilden controleren kregen te maken met tegenwerkende 29-jarige Tilburger. De man die behoorlijk dronken was wilde niet mee werken aan de alcoholtest op straat en weigerde ook zijn autosleutels af te geven. Er moest enig geweld aan te pas komen om de man naar het politiebureau te kunnen brengen. Ook daar weigerde hij alle medewerking aan de ademanalyse.
De man moest zijn rijbewijs achterlaten en mocht met een rijverbod van 12 uur weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en dat zal hem zeker op een forse boete komen te staan.

Snorfietser aangehouden
TILBURG - Surveillerende agenten controleerden vrijdagnamiddag 9 december op het Moerse pad een 16-jarige jongen uit Tilburg die daar op een snorfiets reed. De jongen had geen papieren bij, kon geen identiteitsbewijs tonen en gaf ook nog een valse naam op. Omdat de jongen een vaag verhaal ophing over het eigendom van de snorfiets en uiteindelijk vertelde dat hij deze gevonden had, is hij aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de bromfiets. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lastige man aangehouden
TILBURG Een 52-jarige Tilburger is zaterdag 9 december kort voor middernacht aangehouden op de Koopvaardijstraat. De man had zich vervelend gedragen in een coffeeshop en daarbij ook geprobeerd een medewerkster aan te randen. Toen gewaarschuwde agenten hem daarover aanspraken keerde zijn agressie zich tegen de agenten. De man uitte bedreigingen aan hun adres en is daarop aangehouden.

Veelpleger aangehouden
TILBURG - Vrijdagavond 9 december is rond 18.30 uur een 53 jarige man uit Tilburg aangehouden voor diefstal van bouwmaterialen. Na een melding van diefstal vanaf een bouwterrein aan Goirkestraat/van Hogendorpstraat gingen agenten op onderzoek uit en troffen op de van Hogendorpstraat de verdachte met een metalen profiel in zijn bezit. De man is aangehouden en nadat bleek dat het ook om een bekende veelpleger ging is hij in verzekering gesteld en blijft ingesloten tot de zaak voorkomt.

Lastige stappers aangehouden
TILBURG - Een 21-jarige Tilburger is zaterdag 10 december om 01.45 uur aangehouden en op het politiebureau beland. De man liep met een vol glas bier over de Heuvelring en toen surveillerende bikers hem hiervoor wilden bekeuren begon de man zich irritant te gedragen. Hij kon geen identiteitsbewijs tonen en wilde ook zijn naam niet opgeven. Op het bureau kwam hij tot inkeer, maar was wel twee bekeuringen rijker.

TILBURG Surveillerende bikers zagen zondag 11 december om 04.20 uur in de Zwaanstraat een 19-jarige Waalwijker wildplassen. Om hem te kunnen bekeuren spraken de agenten de dronken man aan, maar kregen te maken met een man die hen begon te beledigen en wild om zich heen begon te slaan. De man is daarop aangehouden, naar het politiebureau gebracht en na verhoor weer naar huis gestuurd.

TILBURG Een 36-jarige man uit Overflakkee is zondag 11 december 11 december om 03.15 uur op het Piusplein aangehouden omdat hij een politieman beledigde.
De 36-jarige maakte deel uit van een groep van zon 20 man die een horecazaak was uitgezet omdat men binnen andere bezoekers lastig viel en er een opstootje dreigde. Toen de groep voor de zaak bleef staan dreigde het onrustig te worden, reden voor surveillerende agenten om in te grijpen en te groep te laten vertrekken. Dat gebeurde uiteindelijk aarzelend, maar de man uit Overflakkee vond het daarbij nodig om beledigend te worden.

TILBURG Een bekeuringssituatie waarbij een surveillerende biker op de Stadhuisstraat een wildplasser wilde bekeuren liep zondag 11 december om 03.50 uur behoorlijk uit de hand.
De biker zag een bij een wildplassende 35-jarige Tilburger nog een man en een vrouw staan. Nadat hij de wildplasser aansprak en hem wilde gaan bekeuren vond de Tilburger het nodig de agent in zijn gezicht te spuwen. Tegelijkertijd begon de andere man, een 23-jarige Tilburger zich ermee te bemoeien en reageerde buitenzinnig en agressief naar de agent en probeerde het werk van de agent onmogelijk te maken. Slechts met hulp van gealarmeerde agenten kon de man worden aangehouden. Ook de vrouw, een 29-jarige Tilburgse liet zich niet onbetuigd. Ook zij probeerde het werk van de agent onmogelijk te maken en zag op enig moment kans de mountain bike van de agent in de fontein te gooien. De 3 verdachten zijn aangehouden, naar het bureau gebracht en voor verder onderzoek
ingesloten.

Aangehouden voor uitzitten gevangenisstraf
TILBURG Surveillerende bikers zagen zaterdagavond kort voor middernacht op de Oude Langestraat een 21-jarige man uit Tilburg lopen die zich zo gedroeg dat hij kennelijk liever niet gezien werd. Toen de agenten de man controleerden kwam aan het licht waarom. Hij had nog een gevangenisstraf van 49 dagen tegoed. De man is aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden voor vernieling tuinmeubilair
OISTERWIJK - Een 47-jarige Tilburger is zondag 11 december kort na middernacht aangehouden nadat hij kort daarvoor helemaal door het lint was gegaan in de achtertuin van een winkel aan de Stationsstraat. De man die behoorlijk had gedronken was via een open poort de tuin ingegaan en daar werden persoonlijke problemen hem te veel. Hij vernielde tuinmeubilair, planten, ruiten en spiegels. De man is zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Fietsendief ook voor beroving aangehouden
TILBURG - Een surveillerende agent betrapte zaterdag 10 december rond 20.45 uur een 15-jarige Tilburger toen hij uit de fietsenstalling aan het Von Weberpad een fiets probeerde te stelen. De man kon worden aangehouden en voor onderzoek naar het bureau worden gebracht. Daar bleek dat het signalement van de man sterk overeenkwam met dat van de dader van een beroving op 4 december ook aan het Von Weberpad. De Tilburger werd daarover nader aan de tand gevoeld en legde een bekentenis af. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor huiselijk geweld
TILBURG Een 25-jarige man is zondag 11 december rond 01.00 uur aangehouden voor het mishandelen van zijn 30-jarige vriendin. Dat gebeurde in een woning aan de Melisseweg waar tussen het stel ruzie was ontstaan over een zoekgeraakte portemonnee. De man pakte daarop de vrouw bij de nek, gaf haar een klap in het gezicht en gooide ook nog een mobiele telefoon in haar gezicht. De man is in de loop van zondag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Ruzie met mes beslecht
TILBURG Een 41-jarige man uit Tilburg is zondag 11 december kort na middernacht aangehouden omdat hij een 24-jarige man met een mes te lijf was gegaan. Tussen de twee, bewoners van een woning aan de Gasthuisring was kort voor middernacht ruzie ontstaan en daarbij pakte de 41-jarige een mes. Daarmee stak hij richting borst van de 24-jarige, maar die wist terug te springen waardoor het bij beschadigde kleding bleef. Wel raakte de man daardoor gewond aan zijn mond en gezicht.
Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en de 41-jarige is voor verder onderzoek ingesloten.

Auteur: Jan Clarijs