Demonstratie Koerdische partijen in Damascus

persbericht

Naar aanleiding van de internationale dag van de rechten van de mens, hebben op zaterdag twee Koerdische partijen uit West-Koerdistan( Syrie ) een demonstratie gehouden in de Syrische hoofdstad Damascus, voor het kantoor van de regering van Syrië.

Volgens de website "Ilaf" staat in een verklaring dat "ondank Syrië verdragen van de VN en mensenrechten heeft ondertekend, de mensenrechten in dit land dagelijks worden geschonden en de bevolking van alle basisrechten weggehouden worden."
"Ondanks een aantal, dat door de Syrische autoriteiten aangenomen zijn, zet het regime het leger en de veiligheidsdiensten in om problemen op te lossen, en heeft de belangen van de bevolking genegeerd en de bevolking is alle rechten ontnomen", aldus de verklaring van de Koerdische partijen.

Ook staat in de verklaring dat de bevolking van Syrië door moet gaan met de strijd voor vrijheid en gerechtigheid. Om deze boodschap naar buiten te brengen hebben beide partijen, de Koerdische Yekiti partij en de Koerdische partij van de toekomst een demonstratie gehouden in de Syrische hoofdstad Damascus.

Aan het einde van de verklaring staat: "De Koerdische eisen zijn dat de Koerdische kwestie via een democratisch proces worden opgelost, dit moet gebeuren door het systeem van verschil tussen volkeren af te schaffen."

www.yekiti.net
0645562552


---