Politie Zuid-Holland-Zuid

11/12 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-12-2005 - Nieuwsberichten District II

AMOKMAKERS NA AANRIJDING
NIEUW-LEKKERLAND Op vrijdagavond 9 december reden agenten na een melding van een aanrijding naar de Schoonenburglaan te Nieuw-Lekkerland. Daar troffen zij een 21-jarige man uit die plaats aan naast zijn auto. Hij verklaarde dat hij tegen een daar geparkeerde auto aangereden was omdat hij moest uitwijken voor een andere auto. Omdat de man naar alcohol rook moest hij blazen en blies boven de streep. Daarop werd hem verteld dat hij was aangehouden. Op dat moment kwam een 23-jarige Lekkerlander met zijn auto iets verder op de straat ingereden en parkeerde zijn auto met een schok tegen een andere geparkeerde auto. Een van de twee agenten sprak hem op zijn gedrag aan en noteerde zijn gegevens. Daarop liep de man naar de eerste agent toe en duwde hem hard weg, kennelijk om de aanhouding van de 21-jarige te voorkomen. Toen de man na waarschuwingen nog steeds niet ophield met duwen, werd hij aangehouden. Vervolgens werd hij meegenomen naar de bus, maar daar kwamen acht mensen bij staan die wilden voorkomen dat de aanhouding doorging. Toch kreeg de agent de 23-jarige in de bus. De 29-jarige broer van de eerste verdachte (21jaar) sloeg de agent in zijn gezicht waardoor ook diens bril vernield werd. Vermoedelijk sloeg ook de 21-jarige. Daarop gebruikte de agent pepperspray. Hij trof alle de drie verdachten, maar ook zijn collega die te hulp schoot. De 21-jarige was inmiddels uit het voertuig gehaald door iemand uit het groepje. Nadat assistentie was gekomen, werden de drie in het busje gezet en op het politiebureau in verzekering gesteld. Ook de 22-jarige vriendin van de 29-jarige werd aangehouden en in verzekering gesteld toen zij zich op zaterdag 10 december op het bureau te Sliedrecht meldde. Zij wordt verdacht van belemmering van de aanhouding van haar vriend en van betrokkenheid bij de mishandeling. Een 46-jarige agent uit Dordrecht liep diverse wonden op aan gezicht en duim. Hij deed aangifte van mishandeling en vernieling van zijn bril.

FIETSER OP DE VLUCHTSTROOK
SLIEDRECHT - De politie heeft op vrijdagmorgen 9 december een 29-jarige man uit Gorinchem van de vluchtstrook gehaald op de A15. Dit was ter hoogte van Sliedrecht . De man reed daar op de fiets op de vluchtstrook tegen het verkeer in. De man bleek in verwarde toestand. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man zal psychisch onderzocht worden.

GEEN RIJBEWIJS, WEL ALCOHOL
ALBLASSERDAM Een 26-jarige man uit Kinderdijk is op zaterdagochtend 10 december van de weg gehaald en aangehouden op de Blokweerweg te Alblasserdam. Agenten hadden de auto herkend als zijnde van een man wiens rijbewijs ontzegd was. Bij controle blies hij ook nog 620 ugl. Daarop is zijn auto in beslag genomen.

WAPENBEZIT
LEERDAM Bij de controle van een auto aan de Jeekelstraat te Leerdam werd op vrijdagavond 9 december een 23-jarige Leerdammer staande gehouden. Toen bleek dat hij een dolkmes op het dashboard had liggen. Ook had hij een gebruikershoeveelheid heroïne bij zich. Daarop is hij aangehouden en meegenomen voor verhoor. Mes en heroïne werden in beslag genomen.
PAPENDRECHT Tijdens de surveillance controleerden agenten zaterdagochtend vroeg, 10 december, een auto met drie personen erin op de Burgemeester Keijzerweg te Papendrecht. Zij waren afkomstig uit Nieuw-Lekkerland en 26, 19 en 21 jaar oud. Allen waren bekend bij de politie. Een van de agenten zag in het opbergvak in het portier twee keukenmessen liggen. Daarop besloot hij de wagen te doorzoeken en trof hij nog een klauwhamer onder de stoel aan. De spullen zijn in beslaggenomen.

NOODHULP
GORINCHEM Agenten werden in de vroege ochtend van zaterdag 10 december naar een melding gestuurd aan de Koningin Wilhelminalaan te Gorinchem. Daar zou een man een beroerte hebben gehad. Ter plekke bleek de woning van de betrokkene op slot. Een van de agenten trapte de voordeur in, omdat hij binnen iemand luid hoorde rochelen. Binnen was een 53-jarige man die duidelijk niet in orde was. Inmiddels was ook de ambulance ter plaatse en kond de man vervoerd worden naar het ziekenhuis.

VUURWERK
GORINCHEM Twee jongens van 15 en 17 jaar uit Gorinchem zijn op zaterdagmiddag 10 december aangehouden op de Buitenbaan te Gorinchem. Zij hadden vuurwerk afgestoken terwijl dat nog niet is toegestaan. Na overleg met de ouders worden zij naar HALT gestuurd voor een alternatieve straf. Het vuurwerk is in beslag genomen.

AANHOUDING GEZOCHTE
GORINCHEM - Agenten letten tijdens de surveillance op zondagochtend 11 december extra op of zij een 33-jarige man uit Gorinchem zouden aantreffen. Dit was hen in de briefing meegegeven. Zij vonden hem uiteindelijk bij Achter de Kerk te Gorinchem. De man is aangehouden omdat hij nog 7 weken gevangenisstraf moest uitzitten.

MISHANDELING
GORINCHEM Een 35-jarige man uit Gorinchem heeft op zaterdag 10 december aangifte gedaan van mishandeling de dag tevoren op de Burgstraat te Gorinchem. Hij liep naar een winkel toen hij uitgedaagd werd door een groepje jongeren. Hij besloot naar zijn auto terug te lopen om problemen te vermijden. Daarop werd hij aangevallen door het groepje dat hem sloeg en schopte tegen zijn hoofd en lijf. Daarna renden zij weg. Horloge, halsketting en ring van de man werden beschadigd. De politie onderzoekt een en ander.

HUISELIJK GEWELD
ARKEL De politie heeft op zondagochtend 11 december een 28-jarige man uit Arkel aangehouden omdat hij een 39-jarige Arkelse in hun beider woning aan de Koningin Wilhelminastraat zou hebben mishandeld. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De vrouw werd al langer door de man mishandeld en uiteindelijk deed zij aangifte. Zij had verwondingen aan knie, gezicht en schouder.

GRAVEERACTIE
ALBLASSERDAM Politie, toezichthouders en ondernemers hebben een gezamenlijke graveeractie gehouden voor het publiek bij het Makadocenter te Alblasserdam. Op zaterdagmiddag 10 december werden 25 fietsen gegraveerd. Hierdoor is het terugvinden van gestolen fietsen eenvoudiger omdat op de aangiftes het ingegraveerde nummer vermeld kan worden. Ook gaven politie en ondernemers voorlichting over fietsverlichting.

ONDER INVLOED
PAPENDRECHT Op de Burgemeester Keijzerweg te Papendrecht zagen agenten tijdens surveillance op zondagochtend 11 december een auto met hoge snelheid richting Alblasserdam rijden. Daarop besloten zij deze te controleren. De auto sloeg echter plotseling rechtsaf alwaar nog niet de kruising was, maar een hekwerk. Gevolg was dat de auto het hekwerk ramde en de 44-jarige Papendrechtse bestuurder de voorruit inkopte. Hij strompelde van de auto weg met glassplinters in zijn hoofd. Nadat hij verbonden was door de agenten, werd hij aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken. Tevens werd bij hem een doosje amfetaminen aangetroffen dat voor onderzoek naar de technische recherche ging. SLIEDRECHT Na de melding van een verkeersongeval zonder slachtoffers gingen agenten op zondagochtend 11 december naar de Thorbeckelaan te Sliedrecht. Daar troffen zij en personenauto met twee mannen naast de auto aan. De 23-jarige bestuurder verklaarde dat hij 80 km/u had gereden waar 50 is toegestaan en daardoor uit de bocht was gevlogen, de struiken in. De man rook naar drank, praatte met dubbele tong en had bloeddoorlopen ogen. Op het bureau te Sliedrecht blies hij 710 ugl, waarop hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

DIEFSTAL QUAD
MOLENAARSGRAAF Bij een boerderij aan de Kweldamweg te Molenaarsgraaf is tussen 8 en 9 december een aanhangwagen met een quad erop gestolen De twee-assige gegalvaniseerde aanhanger heeft kenteken WR-41-NG en de quad , merk Kawasaki, KLF 300-B13, kleur groen met een rek voorop en een bakje achterop.

CONTAINERBRAND
PAPENDRECHT Bij een woningstichting aan de Poldermolen te Papendrecht is zondagochtend 11 december brand gesticht in twee containers. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brandjes. De daders hebben vermoedelijk ook het hek bij de ingang gesloopt.