Politie Zuid-Holland-Zuid

11/12 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

11-12-2005 - Nieuwsberichten District I

RELATIEGEWELD
DORDRECHT - De politie heeft op vrijdag 9 december een 45-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een vrouwelijke kennis (47) uit Dordrecht. De man mishandelde haar op 25 oktober j.l. op de S.M. Hugo van Gijnweg. De twee kregen woorden waarna de man haar meerdere klappen gaf. Ook sloeg hij haar met een tas waarin flessen zaten. Toen de man tot inkeer kwam, ging hij weg. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De man is na verhoor waarin hij bekende - in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal opgemaakt. DORDRECHT Een 60-jarige man uit Dordrecht is op zaterdagochtend 10 december aangehouden in diens woning aan de Groen van Prinstererweg te Dordrecht op verdenking van mishandeling van zijn 36-jarige vrouw. De man had behoorlijk gedronken en haar aan haar haren door de woning gesleept en geslagen. Hij is in verzekering gesteld. DORDRECHT Een 62-jarige Dordtenaar is zaterdagavond 10 december aangehouden op verdenking van mishandeling en in verzekering gesteld. Hij had op de Wijngaardstraat te Dordrecht zijn 34-jarige Dordtse ex-vrouw geslagen omdat hij jaloers zou zijn op haar nieuwe vriend. Zij liep verwondingen aan haar keel op.

MISHANDELING
DORDRECHT Op zaterdagochtend 10 december werd een man aangetroffen door de ambulance op de Spuiweg te Dordrecht. Hij zou gevallen zijn en had mogelijk klappen gehad. Omstanders riepen dat hij dat verzonnen had. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol en drugs. Bij controle rende hij echter hard weg. Later bleek deze 32-jarige Dordtenaar de verdachte bij een mishandeling. Hij was er namelijk eerder uitgezet bij een horecagelegenheid aan de Bagijnhof, waar hij twee jongens had ontmoet en lastiggevallen. Deze twee 16-jarige Dordtse jongens wandelden toevallig langs de plek waar politie en ambulance de 32-jarige hadden aangetroffen. Toen zij verder de Spuiweg afliepen, hoorden zij geschreeuw achter zich. Toen zij zich omdraaiden kregen zij direct flinke klappen van de verdachte. Zij probeerden te vluchten en op dat moment kwam de politiebus eraan. De 32-jarige man werd aangehouden op verdenking van mishandeling en in verzekering gesteld. Een van de jongens is met een gebroken neus naar het Dordtwijkziekenhuis gebracht.

ALCOHOLCONTROLES
DORDRECHT Vrijdag 9 december heeft in de namiddag en avond een alcoholcontrole plaatsgevonden op de Wieldrechtsweg, de M. Harpertsz Trompweg en de Burgemeester de Raadtsingel te Dordrecht. Er werden 821 blaastesten afgenomen. Verreweg de meeste bestuurders hadden niet gedronken. Slechts twee mensen werden aangehouden, waarvan een 55-jarige man uit Den Haag zijn rijbewijs kwijtraakte omdat hij 685 ugl blies. Tevens werden twee bekeuringen wegens verkeersovertredingen uitgedeeld.
Bij controles op de Schenkeldijk, de Recklinghausenweg, de Merwedestraat en de Burgemeester de Raadtsingel later die nacht, zijn nog eens 500 blaastesten afgenomen. Hierbij werden zes personen aangehouden wegens teveel alcohol achter het stuur.

VERNIELING
DORDRECHT De politie kreeg zaterdagochtend 10 december de melding dat er een vechtpartij was in een horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat te Dordrecht. Ter plaatse bleek dat er buiten een grote groep mensen luidruchtig aanwezig was. Binnen was al het glaswerk vernield, de portiers hadden echter een grote (andere) groep weten weg te sturen en de boel weer in de hand gekregen. Op de Voorstraat ontstond wat gedoe in weer een ander groepje, wat zich echter vanzelf oploste. Ook een volgend vechtpartijtje op de Statengang was gauw voorbij, toen de groep de politie op zich zag afkomen. Deze was met diverse eenheden en politiehonden aanwezig en kon de situatie door rustig optreden in de hand houden. Er hoefden dan ook geen aanhoudingen verricht te worden. DORDRECHT - Een 19-jarige jongen uit Dordrecht is zaterdagochtend 10 december aangehouden op de Voorstraat te Dordrecht op verdenking van vernieling. Hij had bloed aan zijn hand en stond bij een ingeslagen ruit van een winkel aan de Voorstraat. Surveillerende agenten hielden achter het pand juist de wacht na de melding van een opstootje. Na glasgerinkel waren zij met een paar tellen bij een groepje mannen, waaronder de verdachte.

LOKAALVREDEBREUK
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Zwijndrecht is zaterdagavond 10 december aangehouden in het politiebureau aan de Groenmarkt te Dordrecht. Hij wilde een klacht indienen tegen twee agenten die hem even tevoren hadden gevraagd waarom hij een andere man lastig had gevallen. Deze was intussen verder gelopen. Omdat de man naar alcohol rook en aangebrand reageerde, gingen zij verder om geen onnodige escalatie te krijgen. Even later maakte hij amok op het bureau toen hij te horen kreeg dat een formele klacht ingediend moest worden bij de chef van dienst op het bureau Nassauweg. Toen hij waarschuwingen negeerde, werd hij aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Hij belandde toen alsnog op bureau Nassauweg, waar hij werd ingesloten. Toen men hem na enige tijd in vrijheid stelde, wilde de man het politiebureau niet verlaten, begon opnieuw te schreeuwen en beledigde agenten. Hierop werd hij opnieuw aangehouden, voor belediging en lokaalvredebreuk. De volgende dag is hij heengezonden, nu zonder problemen.

HONKBALKNUPPEL
ZWIJNDRECHT Een 44-jarige alleenstaande vrouw uit Zwijndrecht is op het politiebureau aldaar na ontbieding aangehouden. Zij had in haar woning aan de Da Costastraat te Zwijndrecht haar 13-jarige dochter met een honkbalknuppel geslagen. Het kind liep een forse striem op haar onderrug op. Het kind is reeds onder de hoede van jeugdzorg.

WONINGINBRAAK
DORDRECHT Bij een woning aan de Badweg te Dordrecht is op zaterdagavond 10 december ingebroken. Er werd een steen door de ruit gegooid waarna een handtas, laptop en iPod werden weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.