Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BERGEN OP ZOOM, 11 december 2005

Man aangehouden voor mishandeling

DINTELOORD: Vanmiddag rond 15:15 uur is een 33-jarige man uit Dinteloord door de politie aangehouden. Dit gebeurde in de Steenbergseweg. Hij wordt ervan verdacht een 16-jarige jongen uit hetzelfde dorp te hebben mishandeld bij de skatebaan. Eerder zou de jongen op de skatebaan een van de kinderen van de man tijdens het skaten hebben geraakt. De politie onderzoekt de zaak

Gevaarlijk projectiel door zolderraam

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond rond 20:00 uur is van een woning op het Primulaveld het zolderraam vernield door een soort kogel. Het projectiel vernielde naast het zolderraam ook nog eens het raam boven de binnendeur van de zolderkamer. Een gevaarlijke zaak. De politie trof een klein stukje ijzer, dat vermoedelijk deel uit maakt van het projectiel. De politie vermoedt dat er vuurwerk in het spel is en sluit niet uit dat het projectiel is afgeschoten uit een buis of iets dergelijks, met vuurwerk. Het stukje ijzer werd door de politie meegenomen en veiliggesteld.

Twee jongens aangehouden voor vuurwerk

LEPELSTRAAT: De politie heeft zaterdagmiddag rond 15:00 uur twee jongens uit Lepelstraat aangehouden. De jongens, 12 en 13 jaar, worden ervan worden verdacht van fikkie steken en vuurwerk afsteken.

Inbraak in woning

HALSTEREN: Tussen vrijdagmiddag en zaterdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Haydenstraat. De dader heeft een raam aan de achterzijde opengebroken waarna men in de woonkamer een bureau en tassen heeft doorzocht. Uit een kamer heeft men diverse sieraden weggenomen.

Vier aanhoudingen softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond rond 21:00 uur heeft de politie twee Belgische mannen aangehouden op de Antwerpsestraatweg. Het betrof een 23-jarige man uit Stabroek en een 28-jarige man uit Kappellen. De politie had gezien dat ze uit een illegaal verkooppunt van drugs waren gekomen. Bij onderzoek bleken ze in het bezit te zijn van softdrugs. Beide mannen kregen een boete van 120 Euro, die gelijk werd betaald.

Vervolgens werd een verder onderzoek ingesteld naar het illegale verkooppunt, in de Auvergnestraat. Daar werden twee mannen uit Bergen op Zoom aangehouden, 27 en 26 jaar. De zaak wordt verder onderzocht door het speciale drugsteam Courage.

Politie houdt twee geweldsplegers aan

BERGEN OP ZOOM: Twee 16-jarige jongens uit Bergen op Zoom werden rond 02:45 uur in de Lievevrouwestraat door de politie aangehouden. Ze zouden kort daarvoor door de uitbater van een horecabedrijf buiten zijn gezet wegens wangedrag. Eenmaal buiten werden ze aangesproken door een 20-jarige man uit Bergen op Zoom. Dit zinde het tweetal niet en ze sloegen het slachtoffer enkele keren in het gelaat. Ze werden meegenomen naar het bureau.

Aanhouding wegens vandalisme en baldadigheid

BERGEN OP ZOOM: Een 22-jarige inwoner uit Bergen op Zoom is rond 04:00 uur aangehouden op de Grote Markt. Hij maakte zich schuldig aan vandalisme en baldadigheid. Hij volgde gegeven bevelen door de politie niet op en maakte stampij. Hij werd tijdelijk ingesloten en met een proces-verbaal rijker, werd hij heen gezonden na verhoor. Hij zal zich later moeten verantwoorden

Belgen aangehouden met Paddos op zak

OSSENDRECHT: Tijdens een controle zaterdagavond om 20:30 uur op de Putseweg heeft de politie twee Belgische mannen aangehouden van 18 en 19 jaar. De 19-jarige man uit Brasschaat bestuurde een brommer en de 18-jarige man uit Schoten was de passagier. Agenten betrapten de mannen op de uitvoer van respectievelijk negen gram wiet, anderhalve gram hash en 30 gram paddos. Zij verklaarden deze in Bergen op Zoom te hebben gekocht. Beiden werden met een geldboete op zak, uiteraard zonder de drugs, heengezonden.

Veelpleger aangehouden

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag werd in de Nieuwe Markt door een 42 jarige man uit Roosendaal een winkeldiefstal gepleegd. De man nam vanuit een uitstalbak vier paraplus weg met een totale winkelwaarde van 32 Euro. Dit werd tevens gezien door twee in burgerkleding surveillerende agenten die de man aanhielden. Omdat de verdachte een veelpleger is werd hij tevens in verzekering gesteld.

Vrouw bestolen van tas

ROOSENDAAL: Een 59-jarige vrouw uit Roosendaal werd tijdens het winkelen in de Rooselaar het slachtoffer van de diefstal van haar tas. Terwijl zij inkopen deed in een kledingzaak, heeft iemand kans gezien om haar tas met inhoud weg te nemen. Zij was een jas aan het passen en had hierom de tas aan een kledingrek opgehangen in het pashokje. Tijdens het passen heeft zij de tas ongeveer 2 minuten niet in zicht gehad. In de tas zat een geldbedrag, identiteitspapieren en een bankpas.

Man aangehouden voor drie grove feiten

ROOSENDAAL: Zaterdagochtend om 00:30 uur kreeg de politie een melding om te gaan naar het Moureauveld. Daar zou een 41-jarige man uit Roosendaal problemen maken bij de woning van zijn ex-vrouw. Hierbij zou de verdachte ook pepperspray hebben gebruikt. Toen de politie ter plaatse kwam, wilde de man vluchten in zijn auto. Hij negeerde daarbij een stopteken van een politieman en reed op die politieman in. Die kon ternauwernood voorkomen dat hij daarbij door de auto geschept werd. De zaklamp van de politieman ging daarbij door de voorruit van de auto. Uiteindelijk werd de man aangehouden op de Antwerpseweg. De politieman deed aangifte van poging tot doodslag. De auto van de man werd in beslaggenomen. De man werd ingesloten. Op het bureau bleek ook nog dat de man gedronken had en dat zijn auto niet APK gekeurd was. De man zit vast totdat de politie de zaak grondig onderzocht heeft.

Auteur: Manfredi Mauro