Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BREDA, 11 december 2005

Oplichter aangehouden

BREDA: Zaterdagochtend rond 01:15 uur hebben agenten een 21-jarige Duitse man aangehouden. Ze zagen de man rijden op de Beverweg en gaven hem een stopteken. De man werd door de rechtbank in Middelburg gezocht wegens oplichting en moest daarvoor aangehouden worden. Tevens had de man twee bekeuringen nog niet betaald. De man is overgebracht naar het bureau en vastgezet.

Man aangehouden voor vernieling en inbraak

BREDA: De politie heeft vrijdagavond tegen middernacht een 38-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht ingebroken te hebben het huis van een 37-jarige Bredase vrouw uit de wijk Prinsenbeemden. De twee kenden elkaar en hadden korte tijd een relatie. De vrouw wilde er echter een punt achter zetten en gaf aan dat de verdachte niet meer welkom was in haar huis. Dezelfde avond, de vrouw was niet thuis, sloeg de verdachte een ruit van de voordeur in met een baksteen en viel in slaap op de bank. Zo troffen agenten de man aan. Hij werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Binnenkort mag hij zich voor de rechter verantwoorden voor zijn daden.

Dronken automobilist aangehouden

BREDA: Inleveren van het rijbewijs en een rijverbod van negen uur. Dat overkwam een 51-jarige man uit Breda. Hij werd door de politie zaterdagmorgen tegen 03:00 uur aangehouden op de Backer en Ruebweg. Tevens moest de man nog een openstaande boete betalen van ruim 300 Euro, wat hij deed. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn daden.

Schelder opgepakt

ETTEN-LEUR: Een 23-jarige man uit Etten-Leur is zaterdagochtend rond 02:30 uur door de politie aangehouden op de Markt. Hij vond het nodig om ten overstaan van zijn vrienden en het overig uitgaanspubliek tegen politiemensen te schreeuwen. Hij maakte de agenten uit voor wouten en flikkers. Hierop werd hij aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden met alarmpistool

RIJSBERGEN: Tegen 02:45 uur op zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat er in een café in Rijsbergen een man met een vuurwapen was gesignaleerd. De man zou inmiddels weer buiten zijn. De politie ging meteen met meerdere eenheden ter plaatse. Dankzij een goed signalement van de caféhoudster trof de politie de man fietsend aan in de buurt. Na een korte achtervolging kon de politie de man in de Gommerstraat aanhouden. Tijdens de aanhouding raakte de verdachte, een 53-jarige man uit Rijsbergen, oppervlakkig gewond doordat hij tegen een politieauto reed. Hij is onderzocht geworden door een arts van de GGD.

De politie trof een alarmpistool aan bij de man, wat was doorgeladen met zogenaamde knalpatronen. Het vuurwapen is ook geschikt voor normale scherpe patronen. Uit nader onderzoek bleek dat de man een week eerder de caféhoudster had bedreigd. Hij gaf toen aan voornemens te zijn de ruiten van het café te vernielen. Toen getuigen vervolgens zaterdagavond in het café zagen dat de man een vuurwapen toonde, alarmeerde men direct de politie. De man is overgebracht naar het bureau en de politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt veelpleger aan wegens diefstal met geweld

BREDA: Bewoners van een pand uit de Generaal vd Plaatstraat schrokken zaterdagochtend rond 05:15 uur wakker. Ze hoorden in hun woning gerommel. Het bleek een inbreker te zijn. Een van de bewoners nam polshoogte en raakte in een worsteling met de inbreker. Hierbij raakte de bewoner gewond aan zijn schouder. De inbreker vluchtte hierop naar buiten. Toen de politie arriveerde ontfermden deze zich eerst over de slachtoffers. Ze kregen een goed signalement van de verdachte en gingen buiten op onderzoek uit. In de omgeving van het huis troffen ze een 45-jarige man aan die voldeed aan het signalement. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De verdachte bleek een veelpleger te zijn. Hij is overgebracht naar het bureau. De slachtoffers missen hun portemonnees en telefoons. De politie onderzoekt de zaak.

Vervolg: Politie onderzoekt dodelijk ongeval Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Het slachtoffer dat zaterdagavond in Zevenbergen bij een ongeval om het leven kwam, is een 55-jarige man uit Bosschenhoofd. Om nog onduidelijke reden remde de man te laat bij de spoorwegovergang van De Langeweg en reed door de slagbomen. Hij kwam tot stilstand tussen de spoorbomen. Op dat moment kwam een trein met hoge snelheid aanrijden en schepte de auto. Hierdoor overleed de man.

Zie voor meer details het eerdere persbericht van 111205.

Tien aanhoudingen tijdens uitgaansweekend Breda

BREDA: Van vrijdag op zaterdag was het erg rustig in het uitgaanscentrum. Een persoon werd toen aangehouden. Zaterdag op zondag was het echter, ondanks de kou, behoorlijk druk, met veel incidenten. De politie hield tien mensen aan.

Vrijdagavond werd rond 02:45 uur een 35-jarige veelpleger aangehouden op het Kerkplein. Hij was even daarvoor een café uitgezet en verstoorde de openbare orde op het plein. Hij voldeed uiteindelijk niet aan een vordering om weg te gaan en uitte ook nog eens bedreigingen tegen de politie. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij wordt berecht volgens het veelplegersprotocol.

Verder werden vrijdagavond negen mensen bekeurd op de Haven voor fout parkeren en werd één persoon bekeurd voor wildplassen. Ook werd één persoon bekeurd voor het openlijk gebruiken van drugs en kreeg hij een aanvullende bekeuring voor het niet bij hebben van een geldige id-kaart.

Zaterdag

Een 40-jarige taxichauffeur uit Breda stond rond middernacht fout geparkeerd op de Haven. Bij zijn bekeuring gaf hij onvolledige personalia op en liep weg. Hierop werd hij aangehouden. Een uur later kon hij weer vertrekken. De verdachte heeft twee bekeuringen gekregen. Eén voor het laten staan van zijn voertuig in een stopverbodzone en één voor het niet opgeven van zijn adres gegevens.

Twee mannen gedroegen zich volgens de politie op verschillende plekken in het centrum erg vervelend en opruiend. Op enig moment werden ze door de politie gevorderd het centrum te verlaten. Nadat ze steeds probeerden terug te komen, werden hun personalia opgenomen. Daarbij vond een van het tweetal, een 18-jarige jongen uit Breda, het nodig de politie voor eikels uit te maken. Hij werd om 01:30 aangehouden in de Schoolstraat voor belediging.

Een 21-jarige wildplasser uit Den Bommel, maakte het agenten op de Haven bij het uitschrijven van zijn bekeuring dermate moeilijk, dat hij werd aangehouden. Dit gebeurde rond 01:45 uur. Hij verstrekte onvoldoende zijn personalia, en duwde de agenten weg. Hij werd aangehouden voor belemmering en openbare dronkenschap. Hij kon zijn roes in het politiebureau uitslapen.

Een 23-jarige Bredanaar uitte na een conflict bij in een café bedreigingen in de richting van de portiers. Deze deden aangifte, waarop de verdachte 0m 02:35 uur in de Reigerstraat werd aangehouden. In de loop van de nacht kon de man weer vertrekken.

Op de Vismarktstraat deelde een 21-jarige Bredase man rond 02:30 uur door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor een 18-jarige stadsgenoot tot drie keer toe hard in het gelaat te hebben geslagen. Volgens het slachtoffer had de verdachte geen enkele aanleiding zo te keer te gaan. Het slachtoffer liep twee blauwe ogen op. De politie kon de verdachte aanhouden op aanwijzingen van getuigen en het slachtoffer. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rond 02:15 uur vond in een café aan de Havermarkt een vechtpartij plaats. Wat hier de oorzaak van was, is voor de politie niet duidelijk. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze een 16-jarige jongen uit Dordrecht aan, die erg boos was. Op straat leken twee groepen elkaar nog te willen opzoeken. Hier kwam de politie tussen en kalmeerde de boel. De Dordse jongen bleef echter ernstige wanordelijkheden veroorzaken en beledigde daarbij ook agenten. Hierop werd hij aangehouden. Een familielid van de jongen, een 26-jarige vrouw uit Dordrecht, was het niet eens met de aanhouding van de jongen. Zij werd vervolgens ook aangehouden wegens belediging. Ditzelfde gebeurde ook met een ander familielid, een 36-jarige man uit Dordrecht. Hij probeerde meerdere keren door een politielinie te breken. Alle verdachten werden overgebracht naar het bureau en in de loop van de zondag weer vrijgelaten.

In de Visserstraat werd rond 02:45 uur een 19-jarige Roosendaalse man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een nog onbekend persoon te hebben mishandeld. Hij deed dit door het slachtoffer te trappen en in het gezicht te slaan. Dit werd aan de politie gemeld door het slachtoffer, maar ook door toezichtscameras geconstateerd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis.

Verder werden verder in totaal veertig bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren (met name op Haven), er werden zes mensen bekeurd voor wildplassen, één voor het nuttigen van alcohol op straat, en drie personen werden bekeurd voor het niet voeren van fietsverlichting.

Bekeuringen bij verlichtingscontrole

ZEVENBERGEN: De politie heeft op de Kerkhofweg zaterdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur een verlichtingscontrole uitgevoerd.

Elf fietsers kregen een bekeuring voor het niet rijden met licht.

Vijf automobilisten werden bekeurd voor het rijden met kapotte verlichting of geen verlichting. Eén vrachtwagen werd bekeurd omdat er teveel feestverlichting op de vrachtwagen hing.

Vier automobilisten werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Eén bromfietser werd bekeurd omdat zijn brommer teveel vermogen had.

Auteur: Manfredi Mauro