Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (10&11 dec)

TILBURG, 11 december 2005

Betrapt op rijden onder invloed
OOSTERHOUT - Vrijdagnacht is op de Narcissenstraat in Oosterhout een 27-jarige automobilist uit Oosterhout bekeurd omdat hij teveel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 540 ug/l. Naast een rijverbod van 5 uren kreeg hij een geldboete aangeboden.

Bekeuringen bij verkeerscontroles
WAALWIJK - Een 36-jarige automobilist uit Drunen passeerde vrijdagmiddag op de A-59 ter hoogte van Waalwijk een surveillerende motoragent van het Verkeershandhavingsteam met grote snelheid. De man verhoogde zijn snelheid tot zon 200 km/uur, waarna de motorrijder hem achterna ging. Uiteindelijk werd de Drunenaar geklokt op 185 km per uur op een weg waar 120 km mag worden gereden. De automobilist werd staande gehouden en mocht meteen zijn rijbewijs inleveren.

DONGEN - Bij verschillende verkeerscontroles op vrijdagavond op de Geer, de Hoge Ham, Procureursweg en min. Aalberselaan zijn diverse weggebruikers bekeurd.
Twee automobilisten werden bekeurd omdat ze in verboden richting reden, 26 fietsers gingen op de bon omdat hun verlichting niet in orde was en een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij tijdens het rijden zat te telefoneren.

OOSTERHOUT - Zaterdagavond is een 20-jarige automobilist uit Oosterhout bekeurd voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. Binnen de bebouwde kom van Oosterhout haalde hij met ongeveer 70 km per uur rechts in en reed door rood. Hij was sinds 1 jaar in het bezit van een rijbewijs en was al eerder bekeurd. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt en er wordt een nader onderzoek ingesteld naar zijn rijvaardigheid.

Een 24-jarige automobilist eveneens uit Oosterhout is zaterdagnacht op de Oude Veerseweg bekeurd omdat hij daar met een snelheid van 149 km per uur reed. Behalve dat er tegen hem proces-verbaal wordt opgemaakt moest hij ook meteen zijn rijbewijs inleveren.

RAAMSDONKSVEER- Erg gevaarlijk was het gedrag van een 22-jarige automobilist zaterdag rond 01.40 uur op de Bergse dijk. Daar zagen surveillerende agenten de man met een snelheid van 30/40 km per uur rijden terwijl er op de motorkap een man tegen de vooruit zat. Toen de agenten de auto lieten stoppen nam de passagier meteen de benen. Voor de automobilist restte een bekeuring voor
verkeersgevaarlijk rijgedrag. Even later kwam de passagier weer op de proppen en hij bleek behoorlijk onder invloed.

Auto-inbrekers aangehouden
WAALWIJK Zaterdag 10 december zijn even na 01.00 uur 4 jongens uit Tilburg aangehouden voor het inbreken in een auto aan de Taxandriaweg. Na hun verhoor waarbij bleek dat ze de auto hadden willen stelen zijn ze in vrijheid gesteld.

De aanhouding volgde na een tip van een getuige. Surveillerende agenten zagen kort na de melding in de omgeving van de Nieuwstraat de vier lopen. Die namen echter direct de benen. Een van hen, een 16-jarige, kon meteen in de kraag worden gegrepen. Kort daarna zagen andere agenten de overige drie in de directe omgeving lopen, maar ook nu zetten de drie het op een lopen. Voor een 16-jarige was het pech. Hij kon ook worden aangehouden. Een zoekactie in de omgeving leverde kort daarna ook de twee anderen op. Een 15 en 18-jarige.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
DONGEN - Relatieproblemen waren zondag 11 december in de voormiddag de aanleiding voor een ruzie tussen een 42-jarige man en zijn 35-jarige vrouw. Dat gebeurde in de Rembrandtstraat waar na een woordenwisseling de man zijn vrouw sloeg en trapte. De vrouw vluchtte het huis uit en gewaarschuwde agenten konden de man aanhouden en voor verhoor naar het politiebureau brengen. Hij is daar voor nader onderzoek ingesloten.

Politie onderzoekt brutale diefstal
OOSTERHOUT - Een 71-jarige vrouw uit Oosterhout is zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur het slachtoffer geworden van een brutale diefstal tijdens het pinnen bij een automaat aan het Zuiderhout. Nadat de vrouw haar pincode had ingetypt kwam er een man bij haar staan die een stapeltje bankbiljetten in zijn hand had en riep dat hij wilde wisselen. Gelijktijdig typte hij een geldbedrag in waarop de vrouw hem verbouwereerd aan keek. De man wees vervolgens naar haar pinpas die weer uit de automaat kwam en zag kans het geld uit de automaat te pakken en te verdwijnen. Bij controle bij de bank bleek dat er 1000,- van haar rekening was afgeschreven.

Auteur: Jan Clarijs