Politie Zeeland


---

W-7485-2005 Inbraak in woning
In een woning aan de Waterstraat in Oostkapelle is tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en zaterdagavond 19.15 uur ingebroken.
Door een raam te forceren is/zijn de inbreker(s) het huis binnen gekomen. Uit de woning zijn sieraden en geld weggenomen.

O-7486-2005 Inbraak in auto
In een geparkeerde auto in de Villa-Novastraat in Wolphaartsdijk is tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 06.45 uur ingebroken.
Een van de ruiten van de auto werd vernield en uit de auto werd gereedschap weggenomen. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-7487-2005 Planten uit tuin weggenomen
Uit een tuin aan de Windsingel in Tholen is een aantal planten weggenomen.
De diefstal werd gepleegd tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 14.00 uur. Een schadebedrag (evenals het type/soort plant) is niet bekend.

W-7488-2005 Auto vernield
Op de Wijenburg in Vlissingen is, vannacht, tussen 1.30 uur en 1.40 uur een geparkeerde auto vernield.
Een van de ruiten van de auto werd ingeslagen. De schade bedraagt enkele honderden euro's.

W-7489-2005 Aangehouden
Wegens het niet voldoen aan een bevel van een politieambtenaar is vannacht rond 02.25 uur een 21-jarige Vlissinger aangehouden.
De man was aanwezig op het Bellamypark in zijn woonplaats toen de politie hem tot drie keer toe moest vragen te vertrekken tijdens een opstootje in de buurt van een van de cafe's op het Bellamypark. De politie wilde twee ruziende groepjes mensen op een kalme manier uit elkaar drijven, zodat het opstootje niet verder uit de hand zou lopen. Na de derde keer gevraagd te zijn weg te gaan werd de man aangehouden. Terplaatse werd nog een man (28-jarige Vlissinger) aangehouden. Deze belette politieagenten de 21-jarige Vlissinger aan te houden. Hij sprong de agenten in de rug. Hierdoor kwam een van de agenten ten val. De man moest met vereende krachten van de agent af gehaald worden. De agent hield aan het voorval een pijnlijke kaak en neus over. De 28-jarige Vlissinger werd bespoten met pepperspray en uiteindelijk kalmeerde hij hierdoor. De 21-jarige man is in vrijheid gesteld na het afleggen van een verklaring. De 28-jarige man is in verzekering gesteld en zit dus nog vast. Het opstootje, waar het bericht mee begon, was een ruzie tussen twee groepjes cafébezoekers. Het ene groepje zou twee meisjes in het cafe hebben lastiggevallen waarop het andere groepje het voor de meisjes opnam. Op die manier kregen beide groepen ruzie met elkaar. De twee aangehouden mannen hadden niets met de hele zaak te maken.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.