Politie Zeeland


---

O-7490-2005 Aangehouden wegens belediging
In de Marktstraat in 's-Heerenhoek is vannacht omstreeks 02.25 uur een 17-jarige jongen uit de gemeente Borsele aangehouden wegens belediging.
Hij vond het nodig om, in het bijzijn van zijn vrienden, surveillerende agenten uit te schelden. De jongen heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en is hierna weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-7490-2005 Aangehouden wegens vernieling van een politieauto
In de Lange Kerkstraat in Goes is een 17-jarige jongen uit Goes aangehouden wegens de vernieling van een politieauto.
Na een telefoontje van een getuige dat de jongen een dienstvoertuig aan het bekrassen was is de politie op zoek gegaan naar de verdachte. De 17-jarige jongen voldeed volledig aan het signalement dat door de getuige was opgegeven en hij werd aangehouden. In zijn verklaring ontkende de jongen in alle toonaarden dat hij de vernieling gepleegd had. De politie gaat de zaak verder onderzoeken. De jongen is in vrijheid gesteld.

O-7491-2005 Aanrijding
Op de 's-Gravenpolderseweg in Goes heeft vannacht een aanrijding plaatsgevonden.
Omstreeks 03.12 uur kwam een melding van een taxichauffeur binnen dat de bestuurder van een personenauto tegen zijn taxi aan gereden was. Na de aanrijding zou de man zijn doorgereden. Surveillerende agenten troffen de personenauto aan op een parkeerplaats op bovengenoemde weg. Toen de agenten de bestuurder van de auto wilden aanspreken verklaarde de man (een 44-jarige man uit de gemeente Borsele) dat hij niet gereden had, maar zijn vrouw. (een 48-jarige vrouw uit dezelfde gemeente) De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft daar een blaastest moeten ondergaan waaruit bleek dat hij drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. De man kreeg een rijverbod van zeven uur. Zijn rijbewijs werd nu nog niet ingenomen, omdat niet duidelijk geworden was wie nu daadwerkelijk gereden had ten tijde van het ongeluk. Er worden, tijdens het onderzoek dat de politie nu gaat doen, nog getuigen nader gehoord.

O-7492-2005 Vechtpartij loopt uit de hand
Een vechtpartij in een cafe aan de Marktstraat in 's-Heerenhoek, rond 02.45 uur vannacht, is danig uit de hand gelopen.
Een 19-jarige jongen uit de gemeente Borsele kreeg, in het cafe, ruzie met een mede-cafebezoeker. Er ontstond wat geduw en getrek en in het heetst van de strijd is de 19-jarige, door een onbekende, met een scherp voorwerp in zijn nek gestoken. De jongen is opgevangen door personeel van het cafe en later door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De jongen ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. Hij heeft een steekwond die een spier en een pees in zijn nek heeft beschadigd. Een andere betrokkene (een 22-jarige man uit de gemeente Borsele) die ook aanwezig was in het cafe, heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij liep, bij de vechtpartij, een gezwollen kaak op en zijn bril werd vernield. De politie stelt een onderzoek in.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.