Politie Zeeland


---

O-7493-2005 Vechtpartij in Kwadendamme
In de Vreelandstraat in Kwadendamme heeft vannacht, rond 04.28 uur, een vechtpartij plaatsgevonden.
Twee jongens van 19 en 17 jaar oud en afkomstig uit 's-Gravenpolder en een jongen van 17 jaar oud uit de gemeente Borsele waren aanwezig op een feestje in Kwadendamme en wilden even een luchtje gaan scheppen. Buiten gekomen kwamen zij in de omgeving van de Witte Dam een groepje van vier jongens tegen die hen, zonder enige aanleiding, in elkaar begonnen te slaan. De vechtpartij verplaatste zich naar de Vreelandstraat waar een getuige tussen de groep is gesprongen. De getuige, een 47-jarige man uit de gemeente Borsele, liep ook de nodige trappen en/of schoppen op. De vechtpartij is op een gegeven moment beëindigd en de politie werd gebeld. Op aanwijzing van getuigen en betrokkenen zijn de vier vechtersbazen aangehouden. Het betreffen een 18-jarige jongen, twee 19-jarige jongens en een 20-jarige jongen uit de gemeente Borsele. Zij zijn overgebracht naar het huis van bewaring en zitten daar nu nog vast. Ze zijn allemaal in verzekering gesteld. De slachtoffers liepen door de openlijke geweldpleging diverse verwondingen op en moesten zich onder behandeling van een arts laten stellen. Zij raakten gewond aan hun gezicht, rug, ribben en armen. Over de precieze verwondingen is nog niets bekend.

Z-7494-2005 Onder invloed
Doordat een 24-jarige Belg uit Verrebroek zonder verlichting zijn auto bestuurde (om 04.39 uur vannacht) wilde de politie het voertuig van de man aan een controle onderwerpen.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim twee keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

O-7495-2005 Aanrijding
Op de Oranjeweg in Goes vond vanmorgen omstreeks 06.56 uur een aanrijding plaats.
Een 19-jarige automobilist uit Goes reed over voornoemde weg en door een combinatie van een te hoge snelheid en het ietwat gladde wegdek vloog de auto uit de bocht en ramde een naast de weg gelegen abri. Deze beschadigde. Ook het voertuig van de Goesenaar werd zwaar beschadigd en werd weggesleept door een takelbedrijf.

O-7496-2005 Inbraken in woningen
In de afgelopen nacht is in twee woningen in Kamperland ingebroken.
In een woning aan de Duinpan werden bakpassen, een geldbedrag en een gsm weggenomen. Ook zagen de inbrekers kans om de auto, die voor de woning stond, weg te nemen. Dit betrof een blauwe Audi A4 voorzien van kenteken 62-RJ-JX.
Ook bij een woning aan de Strandlaan werd een personenauto weggenomen. Dit keer betrof het een Mercedes voorzien van kenteken 63-JZ-FR. Uit de woning werden, behalve dus de autosleutels, een geldbedrag en bankpassen weggenomen.
Door ramen te forceren zijn de daders binnen gekomen in de woningen. De politie gaat de inbraken verder onderzoeken.

W-7497-2005 Inbraak in woning
In Zoutelande werd ingebroken in een woning aan de Bosweg.
Uit de woning werd een tas weggenomen van een van de bewoners. In de tas zat geld, persoonlijke papieren en een gsm.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland