Ingezonden persbericht

11 december 2005

EERVOLLE ONDERSCHEIDING VOOR JAN HOOGESTEIJN, DIRECTEUR

KINK FM/ VERONICA RADIOSCHOOL

Op 9 december 2005 zal Jan Hoogesteijn om 20:30 uur in Brasserie Harkema in Amsterdam een 'Gouden Plaat' in ontvangst nemen, als herinnering aan zijn radio carrière. Jan Hoogesteijn verlaat per 1 januari Vereniging Veronica, Kink FM en de Veronica Radioschool.

De Gouden Plaat
"De Gouden Plaat voor Jan" is een initiatief van de studenten aan de Veronica Radioschool. De studenten, Klas van 24, krijgen hulp van o.a. nieuwslezer Arend Langenberg (Sky Radio 101 FM), Michiel Veenstra (3fm), Bart van Leeuwen (Radio Veronica), Roland Snoeijer (RTL FM), Peter Holland (Radio 10 Gold), Arjen Grolleman (Kink FM) en vele andere.

Jan Hoogesteijn werkt sinds 1989 voor Veronica, waar hij diverse radio- en televisieprogramma's heeft samengesteld en geproduceerd, waaronder het roemruchte radioprogramma Countdown Café. In 1995 was hij één van de bedenkers en oprichters van het alternatieve radiostation Kink FM, waar hij in 1996 directeur van werd. Eerder dit jaar stond Hoogesteijn aan de wieg van de Veronica Radioschool. Dit is een initiatief van de Vereniging Veronica om nieuw radiotalent te scouten en vervolgens op te leiden. Echt talentvolle mensen kunnen doorstromen naar een baan bij een regionale omroep of bij een omroep in Hilversum.

Voorzitter Vereniging Veronica Joris Hillebrand: "Jan is 16 jaar lang waardevol geweest voor Veronica. Met zijn ervaring uit de publieke tijd van Veronica wist hij van Kink FM en de Radioschool herkenbare Veronica activiteiten te maken. Binnen de Vereniging is Jan voor veel mensen de verpersoonlijking van het Veronica gevoel".

Jan Hoogesteijn: "10 jaar lang is het voortbestaan van Kink FM onzeker geweest. Nu Kink FM is gekoppeld aan de Radioschool heeft het een plek gekregen binnen de doelstellingen van Vereniging Veronica, waarmee het voortbestaan voor een langere periode is veiliggesteld. Nu kan ik met een gerust hart iets anders gaan doen".

Noot voor de pers,