Ingezonden persbericht


PvdA De Baarsjes

** PERSBERICHT **

PvdA De Baarsjes wil Amsterdam Marathon

Amsterdam, 11 december 2005 ­ De PvdA in De Baarsjes wil het parcours van de Amsterdam Marathon door het stadsdeel laten lopen. Een meerderheid van de stadsdeelraad heeft ingestemd met een motie om hiervoor geld te reserveren.

De Amsterdam Marathon is een evenement van internationale allure. De PvdA fractie in De Baarsjes heeft het plan ontwikkeld om het parcours van de marathon deels door het stadsdeel te laten lopen. Dat geeft een positieve impuls aan de sportbeleving en trots van de bewoners. Want topsport stimuleert breedtesport, en de marathon is zowel een top- als een breedtesport evenement.

Duoraadslid en initiatiefnemer van het plan Floris van Overveld: "Het parcours van de Amsterdam Marathon loopt nu voor een groot gedeelte buiten de stad. Daar is helaas meestal weinig publiek. In de binnenstad, waar de marathon ook door komt, is er een erg grote druk van evenementen. Een stadsdeel als De Baarsjes is juist blij en trots als een van de snelste marathons ter wereld door haar straten loopt."

"We ontvangen de duizenden lopers en volgers graag in De Baarsjes. We vinden het leuk om te laten zien hoe kleurrijk en mooi ons stadsdeel is. Bijvoorbeeld op het Mercatorplein kunnen we met evenementen rond de marathon een leuke sfeer creëren voor wedstrijdlopers en recreanten. Met diezelfde evenementen hopen we ook stadsdeelbewoners, en met name de jongeren, te interesseren voor sport."

Een parcourswijziging heeft een aantal organisatorische consequenties. Van Overveld: "De organisatie zal het parcours niet zomaar veranderen, maar we hebben signalen dat ze gecharmeerd zijn van ons idee." De stadsdeelraad in De Baarsjes is in ieder geval enthousiast.



Ingezonden persbericht