Politie Zeeland


---

R-7498-2005 Vuurwerk in beslag genomen
Zaterdagavond rond 21.25 uur zagen surveillerende politieagenten in de Korte Kerkstraat in Terneuzen een 15-jarige jongen uit Sas van Gent vuurwerk afsteken.
De agenten hielden de jongen aan en namen zijn vuurwerk, een dertigtal strijkers, in beslag. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Zondagavond rond 18.53 uur werden twee jongens in 's-Gravenpolder bekeurd voor het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden.
Na een melding dat er veel overlast was van vuurwerk afstekende jeugd in de Magnoliastraat in 's-Gravenpolder is de Zeeuwse politie ter plaatse gegaan. Zij betrapten een 17-jarige jongen uit 's-Gravenpolder die een strijker afstak. Ook een 19-jarige jongen uit dezelfde plaats werd op heterdaad betrapt en kreeg een bekeuring.

O-7499-2005 Auto vernield
In Goes, op de Spaakstede, is een geparkeerde auto vernield.
Dit is gebeurd in de nacht van zaterdag op zondag. De auto werd bekrast en er is over de auto heen gelopen. De politie doet onderzoek.

O-7500-2005 Verkeersongeval
In Kapelle, op de Wrangeweg, heeft zaterdagmorgen rond 08.55 uur een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden.
Een 23-jarige taxichauffeur uit Klundert reed, vanaf de Spaanweg, de Wrangeweg op. Vanwege de gladheid en de mist, en tevens de onbekendheid in de omgeving van de chauffeur, is de auto "doorgeschoten" en in de slootkant beland. De passagier van de man (een 58-jarige vrouw uit Lage Zwaluwe) klaagde over pijn in haar borst, knie en elleboog. De chauffeur had een pijnlijke nek. Toen ambulancepersoneel zich, met hulp van de politie, over de slachtoffers bekommerde kwam er, met hoge snelheid (gezien de toestand van weg en weer) een tweede auto aangereden. Deze auto reed recht op de dienstdoende politieambtenaar af. Nog net op tijd kon de agent de slootkant opklimmen, anders had het ongeluk nog ernstiger vormen aangenomen. De chauffeur van de tweede auto (gegevens niet bekend) hield geen verwondingen over aan het voorval. Zijn auto raakte licht beschadigd.
De taxi is weggesleept door een takelbedrijf.

O-7501-2005 Aanrijding
In Goes, op de rotonde bij de Spinne, heeft zaterdag rond 10.47 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 84-jarige automobilist uit Goes verleende op de rotonde geen voorrang aan een (al op de rotonde rijdende) 49-jarige fietsster uit Goes. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij de fiets en de auto beschadigden. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.

O-7502-2005 Diefstal uit woning
In een woning aan de Dorpsstraat in Krabbendijke is vanmiddag tussen 15.50 uur en 17.10 uur ingebroken.
Uit de woning werd een geldbedrag van enkele duizenden euro's weggenomen. Ook werden sieraden uit de woning ontvreemd. Door een deur te forceren is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland