Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN wint topper

zondag 11 december 2005 - Bron: Victum/IGCN

Afgelopen zaterdag moest Victum/IGCN afreizen naar Linschoten voor de topper tegen het plaatselijke Luno. Een wedstrijd die spannend beloofde te worden. Luno stond tot zaterdag zonder puntverlies boven aan in de poule. Victum/IGCN stond daar met 1 verliespunt achter.

Er zijn wat overeenkomsten van beide ploegen, zowel Luno als Victum/IGCN zijn vorig jaar gepromoveerd uit de derde klasse. Ook zijn beide verenigingen zaterdagploegen. Verder werden beide ploegen bijgestaan door een grote supportersschare. Er was veel publiek meegereisd met Victum/IGCN onder aanvoering van de supportersvereniging Victor.

Helaas moest Victum/IGCN het deze wedstrijd stellen zonder Martijn Boers. In zijn plaats speelde Paul Bosch. Zowel Victum/IGCN als Luno begon de wedstrijd in de 1e 5 minuten erg rommelig. Een teken dat beide ploegen erg gespannen waren. Victum/IGCN scoorde het eerste doelpunt 1-0. Daarna ging de wedstrijd tot de 20e minuut gelijk op, tussenstand 5-5 mede door 2 prachtige doorloopballen van Corine v.d. Brink. Vervolgens nam Luno het initiatief in handen en binnen 6 minuten liepen zijn dan ook, door 3 afstandschoten, uit tot 8-3. Dit verschil bleef tot de rust (10-7).

De 2e helft gaf een heel ander beeld. Paul Bosch scoorde direct vanaf de uitbal met een mooi afstandschot en binnen 5 minuten had Hans de Gooijer met 2 schoten de ploeg weer op gelijke hoogte gebracht(10-10). Vervolgens was het Erwin van Dinter die Victum/IGCN op voorsprong bracht, het initiatief lag nu duidelijk bij de ploeg uit Houten. Luno kwam nog eenmaal gelijk op 11-11, maar na 3 goals van Vikash Vikash Mahadew Missier, (waarvan 2 vanaf de stip) en 2 van Paul Bosch was de Victum/IGCN met nog 6 minuten te spelen uitgelopen tot 13-16. Op het einde van de wedstrijd werd het nog even spannend toen Luno de stand nog wist terug te brengen tot 15-16. De marge bleek uiteindelijk voldoende voor de 2 punten, want verder dan 15-16 kwam Luno niet.

Al met al was het weer een mooie en spannende wedstrijd, met een consequent leidende scheidsrechter en een fantastisch publiek. Door dit resultaat gaat Victum/IGCN alleen aan de leiding, volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ECKA uit Arnhem: aanvang: 19.25 uur. Hopelijk komen er dan ook weer veel mensen de ploeg aanmoedigen.

Doelpunten: Vikash Mahadew Missier 5, Erwin van Dinter 3, Paul Bosch 3, Hans de Gooijer 2, Corine v.d. Brink 2, Julliëtte Stam 1.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).