Gemeente Bussum

Disclaimer

Inspraak bestemmingsplan Het Spiegel

De gemeente Bussum organiseert op maandag 12 december a.s. een inspraakavond over de startnotitie Bussum Het Spiegel de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuw bestemmingsplan voor plangebied Het Spiegel.

Op 17 mei jl. is er een inspraakavond gehouden over het aanwijzen van een groot gedeelte van de wijk Het Spiegel als beschermd dorpsgezicht. Deze aanwijzing is een initiatief van het ministerie van OCW. Het gevolg hiervan is dat er een nieuw bestemmingsplan voor Het Spiegel moet worden vastgesteld. Uit onderzoek van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg is namelijk gebleken dat de huidige bestemmingsplannen voor Het Spiegel niet als voldoende beschermend worden aangemerkt.

De procedure van aanwijzing als beschermd dorpsgezicht loopt nog, maar moet zijn afgerond voordat het nieuwe bestemmingsplan Het Spiegel wordt vastgesteld.

Van 12 naar 1 bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan Het Spiegel gaat 12 bestaande bestemmingsplannen geheel of gedeeltelijk vervangen. Het gaat om de volgende bestemmingsplannen:


· P.J. Loman


· Het Spiegel


· Zandzee '85


· Kamphoeve


· Spiegel-Herenstraat


· Prins Hendrikkwartier


· Meijerkamplaan


· Cruijsbergen


· 1e part. herz. Prins Hendrikkwartier


· 1e part. herz. Spiegel-Herenstraat


· Majellapark


· Parapluplan horecabeleid

Inhoud van de avond

Voor bewoners van het plangebied en belanghebbenden houdt de gemeente een inspraakavond om de startnotitie verder toe te lichten. Deze toelichting wordt gegeven door het Adviesbureau voor Ruimtelijke Beleid Ontwikkeling en Inrichting (RBOI). RBOI maakt voor de gemeente Bussum het nieuwe bestemmingsplan Het Spiegel. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de uitgangspunten die opgesteld zijn voor het nieuwe bestemmingsplan. Hierbij wordt bijvoorbeeld ingegaan op de (on)mogelijkheden in dit plangebied voor intensivering van het gebruik van gronden en gebouwen voor wonen, door woningsplitsing, uitbreiding of nieuwbouw (bijvoorbeeld de bouw van seniorenappartementen en de ontwikkelingen die op dit moment in het plangebied worden overwogen). Verder wordt door de gemeente Bussum op deze avond de vervolgprocedure voor het maken van het nieuwe bestemmingsplan Het Spiegel nader toegelicht. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De inspraakavond van maandag 12 december aanstaande is bestemd voor bewoners van het plangebied en belanghebbenden van de bovengenoemde 12 bestemmingsplangebieden.

De inspraakavond wordt gehouden in het gemeentehuis van Bussum en begint om 20.00 uur.

Aanmelden

Wanneer u bij deze inspraakavond aanwezig wilt zijn, dan dient u dit uiterlijk vrijdag 9 december aanstaande door te geven aan mevrouw S. de Groot, tel. (035) 692 88 81 of e-mail:
bestemmingsplanspiegel@bussum.nl . Vermeld hierbij uw naam en adres.

Bij meer dan 200 aanmeldingen voor deze inspraakavond zullen belangstellenden worden aangeschreven en uitgenodigd voor een tweede inspraakavond.

Informatie

Voor meer informatie over de startnotitie verwijzen wij u naar onze website, onder het kopje Bouwen en Wonen, Visie & Beleid. U kunt hier de startnotitie downloaden. Tevens kunt u de notitie inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis. U kunt de notitie in bezit krijgen door betaling van 90 (ex. btw).

Voor informatie kunt u ook bellen met de projectleider, mevrouw K. Steenbakkers,tel. (035) 692 88 71.