Stad Brussel


Tentoonstelling-installatie van Jean-François Fourtou : een artistiek evenement voor de hele familie!

12 december 2005 > 12 februari 2006

Brussel in buitengewone kerstversiering!

Naast de traditionele eindejaarsfeesten, stelt de Schepen van Cultuur een uitzonderlijke tentoonstelling aan u voor. Schrik dus niet als u voorbij een winkeletalage loopt en een bende apen, kamelen of slakken kriskras over de hele muur verspreid ziet. Ze zijn niet uit een of andere naburige zoo ontsnapt, maar behoren tot de eigenaardige beestencollectie van de Franse kunstenaar Jean-François Fourtou, die verantwoordelijk is voor deze plaag.
Deze grappige installatie stelt onze relatie in vraag met onze vaak veel (te?) geordende leefomgeving. Ze roept ook onze jeugdherinneringen op en onze verwondering bij de aanblik van de feestelijk versierde etalageramen.

Een plaats in volle ontwikkeling:
Deze tentoonstelling vindt plaats in de etalages van de vroegere Anspachgalerij op de Anspachlaan.
Deze galerij, waar vroeger veel winkels waren, krijgt binnenkort een nieuwe bestemming als casino. De werken zullen in juni van start gaan. Tot het zover is, wordt deze perfect gelegen locatie in hartje Brussel gebruikt voor artistieke projecten, op initiatief van de eigenaar van de galerij Fortis Real Estate en de Stad Brussel.

Anspachgalerij, Anspachlaan - Brussel
Installatie 24u/24u te bezichtigen

Persconferentie in aanwezigheid van de kunstenaar: 13/12/05 17u Anspachgalerij

Biografie van Jean-François Fourtou

Inlichtingen : De Dienst Cultuur van de Stad Brussel 02 279 64 21 Fréderique Versaen / Isabelle Ratzel 0475 890 155

Op deze pagina worden PDF bestanden aangeboden. Deze documenten kunt u enkel openen met Adobe Acrobat Reader. Dit programma kan gedownload worden met een klik op het icoon links van deze tekst.