RTL Group


Rachel Hazes, de Paus, Sylvie Meis en Michael Jackson in 'De 10 meest besproken personen van 2005' bij RTL 4

Wat hebben Michael Jackson, Claudia Melchers, Camilla Parker-Bowles, John de Mol, Rachel Hazes, Paus Johannes Paulus II en Sylvie Meis met elkaar gemeen? Allemaal stonden ze het afgelopen jaar veelvuldig in de belangstelling en hebben dankzij de schijnwerpers van de media, die om verschillende redenen op hen gericht stonden, een plekje veroverd in de lijst van De 10 Meest Besproken Personen Van 2005. Presentator Peter van der Vorst onthult op maandag 12 december bij RTL 4 wie op nummer 1 geëindigd is in dit programma.

Tot deze top 10 behoort de Amerikaanse comapatiënte Terri Schiavo, die dit jaar overleed na het besluit van de rechter om haar voeding na jaren te stoppen. Peter spreekt met haar ouders. Ook ontmoet hij de moeder van de vermiste Natalee Holloway, Beth Holloway Twitty. Haar dochter verdween in mei op Aruba, de Nederlander Joran van der Sloot zat in verband met deze zaak vast op verdenking van betrokkenheid. Het proces tegen Michael Jackson deed tevens veel stof opwaaien. Het lukte de openbare aanklager echter niet The King Of Pop veroordeeld te krijgen wegens kindermisbruik. In eigen land blikt Peter met de weduwe van André Hazes terug op een roerig jaar, waarin Rachel een storm van kritiek kreeg vanwege het uitbrengen van het boek Typisch André. Big Brother-Tanja maakte de Nederlandse bevolking van begin tot eind getuige van de geboorte van de eerste Big Brother-baby. De kersverse moeder vertelt hoe het afgelopen jaar haar leven veranderd heeft.

Verder koos het publiek via internet de volgende mensen als onderdeel van De 10 Meest Besproken Personen Van 2005: Camilla Parker-Bowles, Paus Johannes Paulus II, Claudia Melchers, Sylvie Meis en John de Mol.

Uitzending: RTL 4, maandag 12 december, tussen 20.30 uur en 21.30 uur.


---

-------------------------------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland via tel. (035) 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP