Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 6 december 2005

Di-rect week op Den Haag FM 92,0

De 100% Haagse zender Den Haag FM 92.0 staat van 12 tot en met 18 december volledig in het teken van de Haagse rockband Di-rect. Op zondag 18 december presenteert Di-rect van 18.00 tot 20.00 uur een eigen aflevering van het programma Haags Pop Podium op Den Haag FM.

Gedurende de week draait Den Haag FM om de twee uur songs van deze populaire rockgroep en worden vrijkaarten weggegeven voor het concert dat de jonge band op donderdag 29 december geeft in het Paard van Troje.

In 'Haagse Ochtendradio' worden de bandleden getracteerd op unieke 'wake-up calls' van presentatoren Maarten & Tjeerd.

Di-rect werd opgericht in 1999 en heeft sindsdien drie albums uitgebracht en een dozijn hits gehad. De Haagse band won diverse onderscheidingen zoals een Edison, TMF Awards en een Promotieprijs van de stad Den Haag.

Den Haag FM 92.0 is de '100% Haagse' zender die de samenwerking met Haagse organisaties, instellingen en andere media opzoekt. Sinds kort is het station ook 24 uur per dag live via internet te beluisteren: www.denhaagfm.com.

Op Den Haag FM 92,0 is elk uur het landelijke nieuws te horen, samen met elk half uur hoofdpunten van het nieuws, dagelijks showbizznieuws en sportnieuws in het weekend. Stadsomroep Den Haag is naast Den Haag FM 92,0, ook verantwoordelijk voor de kabelkanalen Den Haag FM 95,9 en 106,8, Den Haag TV en het radiostation voor jongeren FunX.

De lokale omroep kan haar activiteiten uitvoeren dankzij bijdragen van de Gemeente Den Haag, de Mondriaan Stichting, het stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en museale activiteiten en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

/////