Gemeente Delfzijl

Quiz over vandalisme en vuurwerk

foto van het project in 2003 7 december 2005

Voor de vijftiende keer wordt maandag 12 december het Anti-Vandalisme Vuurwerkproject gestart met een kennisquiz voor leerlingen van ruim 50 scholen uit de regio Eemsmond.

Samen met bestuurders zal het zangeressenduo Djoeke & Wietske om 14.30 uur de opening verrichten in De Molenberg. Vervolgens gaan leerlingen van vijf scholen uit Uithuizen, Thesinge, Spijk, Delfzijl en Stedum de strijd aan met de quizvragen.

In de week daarna zullen ruim 1400 leerlingen van ruim 50 scholen uit de regio hun kennis testen over vandalisme en verkeerd gebruik van vuurwerk. De leerlingen hebben zich op de quizvragen voorbereid op een speciale vandalisme- en vuurwerksite op www.ivak.net

Aan het project doen de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Ten Boer, Loppersum en Eemsmond mee. Ook de brandweerkorpsen van Delfzijl, Appingedam, Ten Boer en Loppersum verlenen hun medewerking evenals de GGD Groningen, IVAK, Delfzicht Ziekenhuis en Politie en Bureau Slachtofferhulp. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Arriva, Vuurwerkbedrijf Wagenvoort en stadswachten uit Delfzijl, Appingedam en Eemsmond.

Laatst gewijzigd: 7-11-2005