IBM

Nieuws

IBM Faculty Award uitreiking, 50.000$ ter bevordering van innovatief onderzoek - maandag 12 december 2005

WAT: Uitreiking IBM Faculty Awards van totale waarde 50.000$ WIE: Verdeeld over 2 onderzoekers van de TUDelft WAAROM: Stimuleren van onderzoekers die kennis ontwikkelen die toepasbaar is in het bedrijfsleven.
WAAR: IBM Amsterdam, Johan Huizingalaan 765, 1066 VH Amsterdam WANNEER: Maandag 12 december van 16:30 19:00

IBM Faculty Awards
Faculty Awards zijn beloningen die IBM jaarlijks wereldwijd binnen het IBM University Relations programma uitreikt. De onderzoekers mogen zelf bepalen hoe ze deze prijs het beste kunnen besteden voor vervolgonderzoek. IBM wil met deze prijs stimuleren dat wetenschappelijke kennis een weg vindt naar de maatschappij. De twee beloningen die in Nederland worden uitgereikt gaan over de toepassing van nieuwe kennis binnen chiptechnologie en een nieuwe manier van zakendoen om innovatie te kunnen managen.

De IBM Faculty Awards zijn toegekend aan Prof. J.R. Long van faculteit Electrotecniek, Wiskunde & Informatica en Dr. ing. M.A. Zegveld van de faculteit Techniek Bestuurskunde & Management, beiden van de Technische Universiteit Delft.

Snel en effectief transporteren van informatie staat centraal in een kenniseconomie. Het project van Prof. J.R. Long is er op gericht om chips te ontwikkelen die toekomstige breedband draadloze netwerken kunnen ondersteunen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de chips radiofrequentie signalen van slechts enkele millimeters aankunnen. De lagere frequenties raken steeds vaker verstopt door het toenemende aantal abonnees op mobiele en draadloze communicatienetwerken. Daarnaast groeit de vraag naar supersnelle computingtechnologie (b.v. de volgende generaties PCs) en breedband internetdiensten exponentieel.

De manier van zaken doen verandert volgens Dr. ing. M.A. Zegvelds onderzoek. Grote bedrijven zoals IBM maken steeds meer een deel uit van een zakelijk ecosysteem. Innovatie vindt niet meer lineair plaats, maar komt voort uit een permanente interactie tussen verschillende partijen vanaf het prille begin tot het einde. Dit vergt een nieuwe manier van zakendoen en dit moet op een andere manier met andere middelen beheerd worden.

Het programma op 12 december is:
16.30 Ontvangst en koffie
17.00 Dr. H. Hacigumus (IBM Research) - Service Sciences; geïntegreerd onderzoek voor dienstverlening
17.45 IBM Faculty Awards - Uitreiking van resp. 20.000$ en 30.000$ 18.00 Dr. ing. M.A. Zegveld - Innovatie Management 18.30 Prof. J.R. Long - Radio Frequency Integrated Circuits RFIC´s en breedband
19.00 Buffet

Ik hoor graag of je in de gelegenheid bent om langs te komen (fotografen zijn uiteraard ook van harte welkom).

Voor meer informatie en/of aanmelding:
Ellis Zijlstra
IBM Nederland
06-53240768 / 020-5134581
ellis_zijlstra@nl.ibm.com