Gemeente Capelle a/d IJssel

Kom naar de Tafelmix op 12 december

Op maandag 12 december 2005 houdt de gemeente Capelle aan den IJssel de vierde bijeenkomst van Tafelmix. Raadsleden voeren met Capellenaren een dialoog over actuele onderwerpen, die spelen in onze samenleving. Zij praten over themas als onderwijs en jongeren, dagelijks leven, religie en vrijheid van meningsuiting. Deze dialoog vindt plaats in wijkgebouw De Trefterp, Damsterdiep 58, begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn.

In november 2004 ging burgemeester Joke van Doorne in gesprek met verschillende bevolkingsgroepen uit de Capelse samenleving. Veel inwoners hadden de behoefte met elkaar van gedachte te wisselen over de moord op filmmaker Theo van Gogh. De Capelse dialoog was een succes niet alleen vanwege de enorme opkomst, maar ook vanwege de aansprekende onderwerpen. Veel aanwezigen mengden zich in de discussie. Daarom zet Capelle de dialoog voort met als doel een gesprek tussen de autochtone en allochtone gemeenschap op gang te brengen, mogelijke aanknopingspunten voor gemeentelijk beleid te vinden en een sfeer te creëren waarin ruimte is om elkaar aan te spreken.

Het idee van de Tafelmix is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen - tijdens een hapje en drankje - in kleine kring ervaringen uit aan de hand van genoemde themas. Getrainde gespreksvoorzitters leiden de dialoog. Hij/zij zorgt ervoor dat de deelnemers ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Bij de Tafelmix gaat het erom naar elkaar te luisteren en zo meer begrip voor elkaar te krijgen. De gesprekken vinden plaats in buurthuizen of in een andere accommodatie in de wijk. De sfeer is huiselijk. Het doel is het versterken van de onderlinge contacten tussen verschillende bevolkingsgroepen en het stimuleren van de dialoog tussen culturen.

Wilt u deze bijeenkomst van Tafelmix bijwonen? Geeft u zich dan op bij Arnold Rietdijk, telefoon 010-2848401.