Landstede


Wijkboerderij beheert door Landstede

Landstede gaat de Wijkboerderij in de Zwolse wijk Stadshagen beheren. De gemeente Zwolle en Landstede ondertekenen hiertoe op maandag 12 december een intentieverklaring. De komende vier maanden vindt een haalbaarheidsonderzoek plaats naar uitbreiding van de huidige dierenweide met stal naar een complete wijkboerderij.

Sociaal cultureel werkers van Landstede zullen de boerderij gaan runnen, in samenwerking met de Groene Welle opleiding Dierverzorging en Part-.

Part- is een organisatie die in de regio West-Overijssel begeleiding en/of ondersteuning aan mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek biedt op het terrein van werk en dagbesteding.

Landstede studenten gaan elke woensdag- en vrijdagmiddag activiteiten voor kinderen op de wijkboerderij verzorgen, en elke dinsdagavond komt er voor volwassenen van alles om te doen.

Hierbij ligt de nadruk op de natuur en ook aan milieu zal de nodige aandacht worden besteed. De kinderactiviteiten worden onder begeleiding van een sociaal cultureel werker door studenten van de opleidingen Sport & Bewegen, Activiteitenbegeleiding, Kinderopvang, Onderwijs Assistent en Life & Nature uitgevoerd.

De intentieverklaring wordt op maandag 12 december op de wijkboerderij in Stadshagen om 13.30 uur ondertekend door wethouder Peter Pot en Rob van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede.

Landstede wil middenin de samenleving staan. Met de exploitatie van Wijkboerderij Stadshagen biedt Landstede haar studenten de gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Daarnaast wordt in dit project de samenwerking gezocht met De Groene Welle en de organisatie Part-.