Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Datum: 8 december 2005

Opening Kringloopwinkel Denekamp

KRINGLOOPWINKEL VAN 'DE BEURS' IN DENEKAMP OFFICIEEL OPEN, WERKERVARINGSTRAJECT VAN START

De winkel van kringloopbedrijf De Beurs aan de Stationstraat 7 in Denekamp wordt op 12 december a.s. officieel geopend ! Burgemeester Mr. F.P.M. Willeme en Mr. H.W. van Halen, voorzitter van Stichting kringloopbedrijf De Beurs zullen om 17.00 uur de opening verrichten. De Beurs biedt werkgelegenheid en daardoor werkervaring aan werkzoekenden die, in samenwerking met de gemeente Dinkelland, geselecteerd zijn.

Toelichting:
De kringloopwinkel aan de markt is gehuisvest in de voormalige EDAH-vestiging en is door mensen van De Beurs fraai opgeknapt en ingericht met een ruim assortiment aan artikelen. Er is voor ieder wat wils! Omdat dit een nieuwe vestiging betreft met een geheel nieuwe ploeg medewerkers is eerst proefgedraaid. Inmiddels heeft iedereen zijn of haar draai gevonden en mag De Beurs zich verheugen in een toenemend koperspubliek. Naast verkoop van artikelen worden ook (eenvoudige) reparatiewerkzaamheden verricht en wordt er gesorteerd. De winkel is wekelijks op dins-, woens- en vrijdag van 09:00-12:30 en van 13:30-17:00 uur geopend. Kleine huishoudelijke artikelen kunnen worden afgegeven aan de winkel. Voor het ophalen van de grotere spullen kunnen particulieren een afspraak maken met het Meldpunt Ophalen Goederen, dagelijks te bereiken onder nummer 0541-510934.

Werkervaringstrajecten

De Beurs en de gemeente Dinkelland werken al sedert 1994 samen. In dat kader wordt de vestiging van De Beurs in Denekamp ook gebruikt als een plaats waar werklozen op vrijwillige basis werkervaring kunnen opdoen. Uit een geselecteerd bestand van ongeveer 20 werklozen zijn 17 personen geselecteerd als mogelijke vrijwilliger. De selectie heeft een goede afspiegeling van het totale bestand werklozen opgeleverd: van jong tot oud en mensen met en zonder beperkingen. Van de 17 geselecteerden hebben inmiddels een aantal elders een baan gevonden. Het spreekwoord: "al doende leert men" levert voor werklozen dus banen op.

Groeiende belangstelling

Stichting kringloopbedrijf De Beurs is een particuliere stichting. De bemensing van de winkels gebeurt door een grote groep vrijwilligers, deze vormen de basis van De Beurs. Al sinds de oprichting werken enkele tientallen vrijwilligers in de verschillende winkels van De Beurs. De Beurs streeft twee doelen na: milieu dienen en werkgelegenheid bevorderen. Het kringloopbedrijf zamelt in diverse gemeentes in Noordoost Twente grof, herbruikbaar huishoudelijk afval in. Zij probeert een zo groot mogelijk deel daarvan, eventueel na een opknapbeurt, via haar winkels weer in omloop te brengen. Behalve de winkel in Denekamp heeft De Beurs ook verkooppunten in Oldenzaal (2), Losser en Tubbergen. Naast meubels, huisraad en kleding worden ook speelgoed, boeken en platen verkocht. Het is een feit dat nog steeds heel veel spullen worden weggegooid waaraan een ander nog veel plezier kan beleven. Kringloopwinkels worden steeds populairder bij het grote publiek. Dat komt met name omdat in de winkels aantrekkelijk geprijsde spullen worden aangeboden die je ergens anders niet of zelden tegenkomt. Ook voor studenten en starters zijn kringloopwinkels interessant.

Steun van vrijwilliger

Uiteraard zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 0541-530372. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.kringloopbedrijfdebeurs.nl


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: De Beurs: de heer H. Slotema, tel. 0541 - 530372
Gemeente Dinkelland: Gerard Flinkers, tel. 0541-854 181 of 06-51 720 330

Cc:
Webmaster, intranet en raadsleden

---- --