Gemeente Hardenberg

Acht nieuwe woningen in Radewijk

Vrijdag 9 december 2005

Het voorontwerp bestemmingsplan voor het woningbouwplan Middenin in Radewijk maakt de bouw van maximaal acht woningen mogelijk. De inspraakprocedure voor het plan is van start gegaan, op 12 december vindt er een inloopbijeenkomst plaats over het plan.

In de afgelopen periode heeft de gemeente Hardenberg, in samenwerking met verschillende instanties, gewerkt aan het woningbouwplan Middenin in Radewijk. Het gaat om een cluster van bebouwing op de kruising van de wegen Mastdijk, Radewijkerweg en de Veldsinkdijk. Het bestemmingsplan vormt verder een actualisatie van de bestemmingen van een gedeelte van Radewijk.

Inmiddels is het voorontwerp bestemmingsplan voor het gebied gereed. Op de woonlocatie Middenin is ruimte voor in totaal zeven woningen. Het gaat om twee halfvrijstaande woningen, drie rijenwoningen en twee vrijstaande woningen. In de voorschriften wordt overigens ruimte geboden voor acht woningen, zodat de mogelijkheid bestaat een vrijstaande woning om te zetten in een halfvrijstaande woning. Het bouwprogramma sluit daarmee aan op het woonplan.

De behoefte aan nieuwe woningen in het gebied blijkt onder andere uit het enkele jaren geleden gehouden woningbehoefteonderzoek. Daarnaast is in Radewijk, in samenwerking met Plaatselijk Belang Radewijk, een enquête uitgevoerd. De resultaten van deze enquête en het woningbehoefteonderzoek zijn gebruikt voor het onderbouwen van de woningbehoefte.

Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens een volgend bestemmingsplan in de reeks van actualisatieplannen. Een gedeelte van de kleine kern Radewijk is in dit geactualiseerde plan opgenomen, waarbij het vooral om woonbestemmingen gaat. Het overige deel van Radewijk wordt te zijner tijd meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied.

De inspraakprocedure is op donderdag 8 december van start gegaan, het plan ligt vanaf dan gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. Op maandag 12 december is er een inloopbijeenkomst, tussen 17.00 en 19.00 uur, in dorpshuis De Heugte aan de Radewijkerweg in Radewijk. Tijdens deze bijeenkomst kunnen belangstellenden de plannen inzien en vragen stellen.

De gemeente gaat het voorontwerp bestemmingsplan tevens bespreken met diverse instanties. Als alles volgens de planning verloopt, dan start de uitgifte van kavels in de zomer van 2006.