Llink


747 Live

Mail de redactie

Programma pagina

uitzending(en)

ma 12 december 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Eva Brussaard

Alleenstaande moeder en schrijfster van het boek 'Van alleen naar twee' is vandaag te gast bij Loes Luca. Als alleenstaande moeder ondervond ze dat ze steun en herkenning miste omdat volgens haar de wereld van zwangerschap en kinderen heel erg is gericht op twee ouders. Haar ervaringen heeft ze in een boek opgeschreven vol tips en adviezen voor andere alleenstaande moeders. 'Van alleen naar twee' ligt nu in de boekhandels, via uitgeverij Ten Have.

Jinke Obbema

Voedselexpert en culinair publicist Jinke Obbema schuift regelmatig aan om te praten over alles wat met eten te maken heeft. Haar onderwerpen varieren van biologische kaas tot de opkomst van slow food, van kinderkookboeken tot de dood van de Franse keuken. Met de kerstdagen op komst zal Jinke alles vertellen over kerst-koken en de beste kookboeken als hulpmiddel daarbij.

Ton den Boon

Ton den Boon, hoofdredacteur van de Van Dale, Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, zal met enige regelmaat langskomen bij 747Live om over de Nederlandse taal te praten. Nieuwtjes, taalweetjes, merkwaardigheden: van alles kan aan bod komen.

Inburgeringskaraoke

All-round reporter Jack Kerklaan gaat elke week op zoek naar een illi of lega om te kijken hoe het staat met diens inburgering. Hoe kan dit beter gebeuren dan door een inburgeringskaraoke, waarbij de illi of lega een oer-hollands lied ten gehore mag komen brengen. Is dit succesvol, dan mag hij zich ingeburgerd noemen. Lukt dit niet, dan is het oordeel van Rita Verdonk onverbiddelijk: het land verlaten.

Pourquoi me Reveiller

Onlangs bracht de band Pourquoi me Reveiller hun debuut cd 'They took my bed outside' uit en werden ze meteen door VPRO's 3voor12 verkozen tot Hollandse Nieuwe. Het hun gevarieerde repertoire en wat vreemd instrumentarium (waaronder accordeon en viola da gamba) is de band moeilijk in een hokje te plaatsen. Een fascinerende muziek-maandag middag dus!