Politie Groningen

Persberichten maandag 12 december 2005

Provincie Groningen 12-12-2005 -

Provincies Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1290, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Doezum, Provincialeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 169, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Midwolde, Pasop: aantal geregistreerde voertuigen: 111, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten: politie houdt inbreker aan
De politie heeft zondagnacht op de Venne een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor inbraak. De politie werd door getuigen gebeld dat in een slijterij werd ingebroken. Bij de winkel troffen de agenten de Rotterdammer aan. Getuigen herkenden hem als de man, die geprobeerd had in de slijterij in te breken. Hierop werd de verdachte ingerekend en ingesloten. De politie constateerde dat een raam van de winkel was vernield, maar dat het bij een poging was gebleven. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man voor dronkenschap aangehouden
Naar aanleiding van klachten heeft de politie zondagavond op de Wimpel in Groningen een 68-jarige inwoner van Leek aangehouden. De man viel een bewoonster aan de Wimpel lastig waarop de politie werd gewaarschuwd. De man bleek dronken te zijn en kon nauwelijks op zijn benen staan. Hij is voor openbare dronkenschap ingesloten aan het politiebureau in Groningen.

Groningen: man aangehouden voor inbraak en poging diefstal fiets De politie heeft zondagnacht een 22-jarige inwoner van Groningen op het Schuitendiep aangehouden voor poging tot diefstal van een fiets. Toen de politie na een melding ter plaatse kwam was de man bezig om een gestalde fiets, die op slot stond, mee te nemen. Bij het zien van de politie liet hij de fiets achter en probeerde hij zich te verbergen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: automobilist onder invloed
Een 25-jarige inwoner van Assen is zondagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd op de Iepenlaan in Groningen waar hij in zijn personenauto reed. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.