Utrecht stad 09.45 uur

Utrecht 12-12-2005 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

UTRECHT - De politie heeft zondagavond een vrouw aangehouden voor het onder invloed veroorzaken van een aanrijding.

Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Meerndijk. Een 46-jarige vrouw uit De Meern had de auto van een andere vrouw tijdens het parkeren aangereden. De agenten kregen het vermoedde dat de vrouw gedronken had.

Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 450 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd zij naar huis gestuurd.

Dronken op de fiets

UTRECHT - Zondagmorgen heeft de politie en man op een fiets aangehouden omdat hij levensgevaarlijk reed door alcoholgebruik.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op zijn fiets slingerend over de Marco Pololaan rijden. Ter hoogte van de Beneluxlaan zagen de agenten dat de man zo maar de weg overstak. Diverse automobilisten moesten vol in de remmen om te voorkomen dat zij de man zouden aanrijden. De politie greep in en controleerde de 40-jarige man uit Utrecht. Het bleek dat hij rondom dronken was.

Voor zijn eigen veiligheid werd de Utrechter aan gehouden en naar het bureau gebracht. Hier wees de ademanalyse 980 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. Tevens bleek dat hij nog vier maal gesignaleerd stond.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 december een man aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

De melding kwam omstreeks 05.45 uur bij de politie binnen. Een vrouw zou mishandeld zijn door een man ter hoogte van de Stadhuisbrug. Ter plaatse troffen de agenten een 16-jarig meisje aan die zojuist was mishandeld. De verdachte was nog in de omgeving en werd aangehouden. Het betrof een 20-jarige man uit Utrecht. Op het bureau kwamen twee paspoorten uit zij kleding. De politie onderzoekt nog welke identiteit de juiste is van de man.