Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 12-12-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Tegen boom

OUDEWATER - Zondagavond 11 december vond omstreeks 19.40 uur op de Willeskop een verkeersongeval plaats. Een 33-jarige automobilist reed in zijn woonplaats tegen een boom in een tuin van een woning aan de Willeskop. De brandweer bevrijdde de man uit de auto en de politie nam een blaastest af. Het apparaat gaf aan dat de man vermoedelijk onder invloed was ten tijde van de aanrijding. De man is per ambulance en met onbekend letsel naar het St. Antoniuszoekenhuis in Nieuwegein vervoerd. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen ter vaststelling van een alcoholpromillage.

Eenzijdig verkeersongeval

WOERDEN - Zondag 11 december omstreeks 14.55 uur vond op het Rietveld een verkeersongeval plaats waarbij een 21-jarige Woerdenaar gewond raakte. De man reed in zijn auto over de Rietveld en kwam in een flauwe bocht in de problemen. Hij belandde vermoedelijk op de verkeerde weghelft en moest uitwijken voor tegemoetkomend verkeer. Hij verloor hierdoor de macht over het stuur, zijn voertuig begon te tollen en sloeg meerdere malen over de kop. De auto belandde in een tuin. Omstanders bevrijdden de man uit zijn auto. De politie trof de man met hoofd-, been en rugletsel aan naast zijn auto. Ambulancepersoneel vervoerde de man naar het UMC in Utrecht. De exacte toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht.

Auto te water

OUDEWATER - Zondagmiddag 11 december vond een verkeersongeval plaats ten gevolge waarvan een vrouw om het leven is gekomen. Omstreeks 13.35 uur reden twee automobilisten in tegengestelde richting over de Damweg. Ongeveer halverwege weken beide autos voor elkaar uit, waardoor de wielen van één van de automobilisten, een 20-jarige man uit Woerden, in de berm terecht kwamen. De auto raakte hierdoor in een slip en belandde op de kop in een naastliggende sloot. De passerende automobilist zag het ongeval gebeuren en schoot de in totaal drie inzittenden te hulp. Later sloten zich hier nog twee omstanders bij aan. De 20-jarige bestuurder en een 19-jarige vrouw uit Woerden konden zo bevrijd worden. Een 84-jarige vrouw uit Bergambacht moest door en omstander en ambulancepersoneel worden gereanimeerd en werd overgebracht naar het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Daar is zij later die dag overleden.

Ook de twee andere inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De exacte toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht.