Gemeente Coevorden

Agenda van de (meest) recente vergadering

AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN DE COMMISSIE RUIMTELIJKE ZAKEN c.a. VAN 12 december 2005 te houden in aula van de scholengemeenschap De Nieuwe Veste. Aanvang 19.30 uur.

Agendapunten

1. Opening en mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Inspreekrecht
Aanwezige burgers kunnen het woord voeren over onderwerpen, die het beleidsterrein van de commissie betreffen. Degenen die van het spreekrecht gebruik willen maken, melden dit voor aanvang van de vergadering aan de commissie-griffier. Het woord kan niet gevoerd worden over een besluit waartegen bezwaar en beroep openstaat, of open heeft gestaan, benoemingen, e.d. van personen en ook niet over een gedraging waarover een klacht o.g.v. de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.

Ter advisering:

4. Masterplan centrum Coevorden Voorstel van B&W aan de Raad: 1. het Masterplan en het daarbij behorende uitvoeringsdocument overeenkomstig het ontwerp vast te stellen; 2. een bedrag EUR 26.608.000 taakstellend beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het Masterplan; 3. de 5e begrotingswijziging 2006 vast te stellen. Toelichting:
In het Masterplan is aangegeven, op welke wijze aan de ontwikkeling van het centrumplan inhoud wordt gegeven. Het Masterplan is de paraplu voor een drietal deelplannen: - stedenbouwkundig plan voor de markt e.o.; - stedenbouwkundig plan voor het BOGAS-gebied; - plan voor de inrichting van de openbare ruimte. Voor het overige wordt verwezen naar het desbetreffende raadsvoorstel (zie bijlage).

5 Beschikbaarstelling krediet t.b.v. nieuwbouw gemeentehuis en renovatie huidige gemeentehuis in de stad Coevorden Voorstel van B&W aan de Raad: 1. een krediet van EUR 8.000.000 beschikbaar te stellen voor nieuwbouw gemeentehuis en renovatie huidige gemeentehuis Aleida Kramersingel te Coevorden;
2. de 6e begrotingswijzing 2006 vast te stellen. Toelichting:
In het kader van het Masterplan wordt voorgesteld een krediet beschikbaar te stellen voor nieuwbouw gemeentehuis in combinatie met theater-/horecafunctie en renovatie huidige gemeentehuis aan de A. Kramersingel te Coevorden.Voor het overige wordt verwezen naar het desbetreffende raadsvoorstel (zie bijlage).

6. Rondvraag

7. Sluiting